Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Drie jongeren gewond bij straatconflict

Apeldoorn, 13-09-2006 o Bij een conflict tussen twee jongens op een bromscooter en enkele inzittenden van een personenauto, zijn dinsdagavond (12/9) rond 21.15 uur drie jongelui uit Apeldoorn licht gewond geraakt. Twee van hen werden in het ziekenhuis behandeld.

Een wond in het gezicht van een 16 jarige jongen werd gehecht. Een 13 jarige meisje werd behandeld omdat zij glas van een kapot geslagen ruit in haar oog kreeg en een 15 jarige jongen liep een gekneusd jukbeen op.

De jongelui in de auto schrokken van de scooter die op het Schoutenveld in Apeldoorn zonder licht reed en waarmee ze bijna in botsing kwamen. Vervolgens haalden de nog onbekende bromfietsbestuurder en de 19 jarige autobestuurder elkaar onderling een paar keer in, waarna beide voertuigen op het Schoutenveld stopten en het tot een onderling treffen kwam. Hierbij sloeg één van de opzittenden van de scooter met een ketting om zich heen, waarbij de 16- en 15 jarigen werden geraakt en een ruit van de auto vernield werd waardoor het 13 jarig meisje glas in haar oog kreeg.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en is op zoek naar de bestuurder en passagier van de bromscooter. Getuigen en anderen die hierover informatie hebben worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.