Huisdierenverzekeraar Petplan betreedt Nederlandse markt

Petplan nederland b.v.

Zorgverzekeraar Petplan betreedt Nederlandse markt voor huisdieren

DE RIJP, 12 september 2006 - Petplan - de grootste zorgverzekeraar voor honden en katten van Europa - betreedt onder de vlag van AUV Dierenartsencoöperatie met een volmacht van Unigarant de Nederlandse markt.

Petplan Nederland, een nieuw volmachtbedrijf in zorgverzekeringen voor huisdieren, heeft deze week haar verzekeringsproducten geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Hiervoor heeft het bedrijf een licentie verkregen van het gelijknamige Petplan UK, de grootste huisdieren zorgverzekeraar van Europa. Petplan UK heeft een verzekerd bestand van meer dan 1 miljoen honden en katten.

Petplan is een initiatief van AUV Dierenartsencoöperatie en het risico van de verzekeringen wordt gedragen door Unigarant, de verzekeringsdochter van de ANWB. 'Aan de start van dit nieuwe initiatief zijn ruim drie jaar voorbereiding vooraf gegaan', aldus veterinair directeur Petplan Peter van Rooijen. 'De Nederlandse markt voor huisdierenverzekeringen kent een groei van 5-10% per jaar. Dit wordt vooral ingegeven doordat steeds meer eigenaren van huisdieren zich bewust worden van de noodzaak om niet alleen zichzelf maar ook hun hond of kat goed tegen medische kosten te verzekeren'.

Als onderdeel van AUV Dierenartsencoöperatie heeft Petplan toegang tot het dierenartsenkanaal. Essentieel volgens Van Rooijen, aangezien de verzekeringsproducten van Petplan mede zijn ontwikkeld door dierenartsen en de veterinaire beroepsgroep het product het beste op waarde kan schatten en op de juiste manier kan ondersteunen. 'Met Unigarant heeft Petplan een kundige en gerenommeerde risicodrager betrokken bij het verzekeringsinitiatief. Unigarant is een verzekeringsmaatschappij die veel ervaring heeft met doelgroepmarketing en het aanbieden van schadeverzekeringsproducten met een relatief lagere premiestelling. Een efficiënte afwikkeling van schades is hier cruciaal voor succes', aldus dierenarts Van Rooijen die zelf aan de wieg stond van eerdere verzekeringsinitiatieven voor huisdieren.

Om de introductie van dit nieuwe verzekeringsinitiatief extra kracht bij te zetten is Petplan een strategisch samenwerkingsverband aangegaan met KNGF Geleidehonden. Per afgesloten verzekering doneert Petplan een vast bedrag aan het opleidingsinstituut, waardoor extra gelden beschikbaar komen voor de opleiding van de geleidehonden. 'Petplan is met KNGF Geleidehonden verzekerd van een partner die zorg kan dragen voor extra bekendheid over zorgverzekeringen voor huisdieren', aldus de dierenarts.

Tot voor kort kende de Nederlandse markt slechts 1 professionele aanbieder van zorgverzekeringen voor huisdieren. Daarnaast is er een aantal kleinere spelers actief die veelal als onderlinge waarborgmaatschappij hun diensten aanbieden. Met bijna 5 miljoen honden en katten en 2.6 miljoen huishoudens die een hond of kat als gezelschapsdier houden is Nederland een interessante markt. 'Op dit moment zijn ongeveer 100.000 huisdieren in Nederland verzekerd tegen ziektekosten, wat neerkomt op ruim 2% van de markt. De verwachting is dat dit percentage de komende 10 jaar groeit naar 9-10%, aldus Van Rooijen'.

Bedrijfsinformatie
Petplan is een volmachtbedrijf in zorgverzekeringen voor honden en katten. Het bedrijf krijgt via moederbedrijf AUV Dierenartsencoöperatie (3.000 leden, 400 werknemers, Euro 180 miljoen omzet) toegang tot het distributienetwerk van de dierenarts. Volmachtverstrekker en risicodrager Unigarant (400 werknemers, Euro 162 miljoen omzet) is als dochterbedrijf van de ANWB gespecialiseerd in schadeverzekeringen voor particulieren.

Contact informatie voor dit persbericht
Drs. N.A. (Nico) Schuurbiers - Algemeen directeur Petplan Nederland Telefoon: +31 (0)6 523 94038 - Email: n.schuurbiers@chello.nl

Drs. P.G.M. (Peter) van Rooijen - Veterinair directeur Petplan Nederland Telefoon: +31 (0)6 109 10034 - Email: petervanrooijen@petplan.nl

Website van het bedrijf is www.petplan.nl

Beeldmateriaal is beschikbaar op aanvraag
Telefoon: +31 (0)299 45 10 11 - Email: info@petplan.nl