Digitale Gemeente Houten

Politiek, ambtenaren, en jongeren steken handen uit de mouwen tijdens jubileumfeest in Het Haltna Huis

dinsdag 12 september 2006 - Bron: Platform MO Houten

Aanstaande vrijdag 15 september wordt er in het Haltna Huis een feest georganiseerd voor alle bewoners en hun mantelzorgers. Dit ter gelegenheid van het 15 jarig jubileum van het woonzorgcentrum in Houten. Om deze dag voor de bewoners tot een succes te maken gaan mensen uit de politiek (raads- en commissieleden, college van burgemeester en wethouders), ambtenaren van de Gemeente Houten en leerlingen van College de Heemlanden gezamenlijk helpen als vrijwilliger.

Om half elf is de feestelijke opening van de dag met koffie en gebak en zal de cliëntenraad aan Het Haltna Huis een schilderij aanbieden. Tot vier uur zijn er buiten en binnen allerlei oud-hollandse spelletjes en kraampjes met lekkernijen. Ook wordt er s middags een koud buffet geserveerd voor de bewoners.

VMBO leerlingen van College de Heemlanden ondersteunen de spelletjesdag in het kader van een maatschappelijke oriëntatie. De deelnemers uit de politiek en de ambtenaren van de Gemeente Houten zijn betrokken geraakt bij dit project in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen. Op deze manier samen iets doen voor de samenleving is leuk, zinvol en inspirerend.

De samenwerking tussen de Het Halta Huis (onderdeel van Stichting Zorgspectrum), de Gemeente Houten en College de Heemlanden is tot stand gekomen door het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten. Het Platform is een lokaal netwerk van bedrijven en organisaties in Houten die maatschappelijk betrokken ondernemen willen initiëren, ontwikkelen en uitdragen, om zo de sociale binding tussen het bedrijfsleven en lokale maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties te vergroten. De Gemeente Houten is als deelnemer betrokken bij het Platform.
Het Haltna Huis heeft voor dit feest een beroep gedaan op het Platform en is verheugd dat politiek, ambtenaren en leerlingen zo enthousiast zijn om mee te werken aan het feest. Het Haltna Huis is gestart als een klein woonzorgcentrum en is inmiddels een organisatie die midden in de gemeenschap staat. Het gebouw krijgt in de nabije toekomst de nodige aanpassingen om goede zorg en diensten te kunnen blijven bieden die voldoen aan de eisen van deze tijd. Dit past bij het thema van feest 15 jaar Het Haltna Huis in beweging.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).