Politieberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 15-09-2006

Aanrijding letsel

NIEUWEGEIN Donderdagmiddag vond op de Richterslaan een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Een 54-jarige man uit Nieuwegein reed op zijn fiets samen met zijn anderhalf jaar oude kleindochter over de Richterslaan. De man stak omstreeks 13.40 uur de weg over om via de Mendes Da Costalaan verder te fietsen. Op dat moment werd hij aangereden door een 53-jarige automobiliste uit Nieuwegein. De man hield ter bescherming zijn kleindochter vast en kwam met zijn rug op de motorkap van de auto terecht waarna hij op de grond viel. Het kindje liep geen letsel op. Haar opa werd met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Man gedraagt zich verdacht

NIEUWEGEIN - Op woensdag 13 september omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding dat een man kinderen had aangesproken op de Kersegaarde. Volgens de betrokken kinderen, die leerlingen zijn van de school gelegen aan de Aardbeigaarde, had de man hun uitgenodigd om mee naar zijn woning te gaan zodat zij daar pasgeboren dieren zouden kunnen bekijken.

De kinderen waren niet ingegaan op zijn uitnodiging, maar zijn direct naar huis gegaan om hun ouders te vertellen wat hun was overkomen. Hierop seinden de ouders de politie in. De politie zocht de omgeving af naar de man, maar kon de man niet meer traceren.

De leiding van de school heeft in overleg met de politie een brief opgesteld. Deze brief is donderdag 14 september meegegeven met de leerlingen en bedoeld om de ouders te informeren over dit incident. De politie surveilleert de komende tijd extra in de omgeving van de school.

Aanrijding letsel

NIEUWEGEIN Op de Zandveldseweg vond donderdagavond een aanrijding plaats waarbij een meisje gewond raakte.

Omstreeks 19.35 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding waarbij een vrouw onder een aanhangwagen was gekomen. Ter plaats trof de politie een 16-jarig meisje onder een aanhangwagen aan. Het meisje was gewond aan haar been en werd door de brandweer onder het voertuig vandaan gehaald.

Zij werd naar het ziekenhuis gebracht. Uit diverse verklaringen bleek dat het meisje uit een auto stapte om vermoedelijk de aanhanger te controleren. De bestuurder heeft vermoedelijk op dat moment gas gegeven waardoor het slachtoffer onder de aanhanger kwam.

Aanrijding letsel

VIANEN - Op donderdagmiddag rond 17.15 uur zijn drie gewonden gevallen bi9j een frontale aanrijding tussen een bromfiets en een fietser.

Na de aanrijding op de Prins Bernhardstraat is een 16-jarig meisje uit Jaarsveld, dat achterop de bromfiets zat, met mogelijk nek- of rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De 19-jarige bestuurder van de bromfiets, afkomstig uit Benschop, en de 22-jarige fietser uit Vianen kwamen er met lichte verwondingen af. De politie onderzoekt de toedracht.