Noordwijk Diefstal van kabels van bouwterrein voorkomen De politie heeft naar aanleiding van een oplettende getuige op donderdag 14 september rond 22.00 uur, een 42 jarige Katwijker aan kunnen houden. De getuige had de man op een bouwterrein aan de Kerkstraat zien sjorren aan kabels en zagende bewegingen zien maken. De getuige belde de politie die direct een kijkje ging nemen. Agenten zagen de man en hebben hem direct aangehouden. De man was de kabels in korte stukken aan het zagen om ze mee te kunnen nemen. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij legde later een bekennende verklaring af en zei dat het hem te doen was geweest om het koper. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oegstgeest Bromfietscontrole De politie heeft donderdagmorgen, 14 september, een bromfietscontrole gehouden op de Groenhoevelaan. Er werden elf bekeuringen uitgeschreven voor onder andere de constructiesnelheid, het niet dragen van de helm en het voeren van valse platen. Twee bestuurders kregen naast hun bekeuring ook een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Oegstgeest Aanhouding na diefstal uit auto De politie heeft vrijdag 15 september om 03.30 uur een 23 jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. De politie kreeg de melding dat een man zich verdacht ophield bij auto's op de Gerrit Rietveldlaan. Agenten zijn de wijk te voet ingelopen en hoorden een auto alarm afgaan. Een man rende plotseling bij een auto vandaan in de richting van de Hendrik Jesselaan. Na een korte achtervolging werd de Rotterdammer aangehouden op de H.P. Berlagelaan. In zijn vlucht had de Rotterdammer enkele goederen weggegooid. Bij zijn aanhouding bekende hij de inbraak in een auto. De goederen die hij had weggegooid, een autoradio, een transformator en een houder van een navigatiesysteem, werden aangetroffen en inbeslaggenomen.

Rijnsburg Diefstal van roodkoper Een beveiligingsmedewerker van een bedrijf aan de Laan van Verhof heeft vrijdagnacht, 15 september, een 22 jarige Oegstgeestenaar, aangehouden. De verdachte werd aangetroffen op het bedrijfsterrein waar hij koperen buizen aan het stelen was. De verdachte had al zo'n 30 meter buis in zijn auto gelegd toen hij werd betrapt. Bij de verdachte werd een pijpensnijder aangetroffen en in beslaggenomen. De politie heeft de verdachte naar het politiebureau gebracht voor verder verhoor.

Leiden Verkeerscontrole De politie van Leiden-West heeft donderdag 14 september van 16.00 tot 21.00 uur een verkeerscontrole gehouden in de wijk Plesmanlaan/ Vondellaan. Er werden 41 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere voor het niet goed voorsorteren, het overschrijden van de constructiesnelheid (bromfiets), het niet direct kunnen tonen van het rijbewijs, het niet dragen van de gordel en voor het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat.

Leiden Aanhouding na conflict De politie heeft donderdagmiddag, 14 september, een 29 jarige man uit Maassluis, aangehouden. De man was boos naar de ex-vriend van zijn vriendin gegaan na een telefonisch conflict tussen de twee laatsten. Volgens de vriendin wordt zij lastiggevallen door de ex en zou ze deze dag bedreigd zijn door hem. Dit was reden voor de nieuwe vriend om naar de ex te gaan. De politie wist hem echter op de hoek Hoge Rijndijk/ Rijnstroomstraat aan te houden. In zijn auto werden twee keukenmessen aangetroffen en inbeslaggenomen.

Leiden Verdachte bekent meer inbraken Een 29 jarige Leidenaar, die donderdagnacht 14 september samen met een 25 jarige plaatsgenoot werd aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Herengracht, heeft inmiddels nog tien andere woninginbraken en drie auto-inbraken bekend. De inbraken werden gepleegd in de maanden juli en augustus. Daarbij werden onder andere laptops, portemonnees, een horloge, mobiele telefoons en een digitale camera weggenomen. De Leidenaar heeft met diverse pinpassen geprobeerd geld op te nemen. Met een creditcard lukte het een keer. De Leidenaar was de woningen binnengekomen door onder andere het open hengelen van de voordeur.

Leiden Aanhouding na geweld De politie heeft donderdagavond 14 september, een 29 jarige man uit Medemblik aangehouden. De man zou op de Nieuwe Beestenmarkt een 26 jarige Leidse geslagen en bedreigd hebben tijdens een conflict tussen hen beiden. De vrouw deed aangifte bij de politie. De politie kon de man ter plaatse aanhouden en heeft hem overgebracht naar het politiebureau. De politie zoekt uit of de van oorsprong buitenlandse man verblijfsrecht heeft in Nederland. Gedurende het onderzoek wordt hij ingesloten.

Alphen aan den Rijn Diefstal uit bedrijf In de nacht van vrijdag 15 september, rond 04.20 uur, is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Burgemeester Bruins Slotsingel. Via het ingooien van een ruit zijn de dader(s) binnengedrongen. Uit het bedrijf werd onder andere een beamer weggenomen. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan bij de politie. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen die kunnen leiden naar de verdachte(n).

Leiderdorp Aanrijding en rijden onder invloed De politie heeft donderdag 14 september een 34 jarige automobilist uit Katwijk aangehouden wegens rijden onder invloed. De Katwijker reed over de Engelendaal in de richting van de Willem de Zwijgerlaan. Hij kon bij de verkeerslichten ter hoogte van de Van der Havelaan niet tijdig zijn auto tot stilstand brengen en reed tegen een auto voor hem. Hierna raakte een derde auto betrokken bij de aanrijding. Alle drie de auto's raakten beschadigd. De bestuurder van de middelste auto in de rij, een 35 jarige Leidenaar, klaagde over duizeligheid en pijn in de nek. Een blaastest wees uit dat de Katwijker te veel alcohol gedronken had, namelijk 935 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De Katwijker werd aangehouden en in een politiebus geplaatst. De Katwijker liep echter tot twee keer toe weg en verzette zich daarna toen een agent hem uiteindelijk wilde boeien. Een tweede agent bood hulp waarna de Katwijker wederom in de bus werd geplaatst. Tegen de Katwijker wordt proces verbaal opgemaakt. Teven s werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leiderdorp Veelpleegster aangehouden De politie heeft een 43 jarige vrouw uit Leiden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw werd in een textielzaak door een getuige gezien toen zij kleding in een tas deed. De getuige meldde dit bij de winkelmedewerker die daarop de vrouw aansprak en vroeg mee te komen. De vrouw wilde niet meekomen en liep de winkel uit. Een medewerker van het filiaal ging erachter aan en nam de vrouw mee terug naar de winkel waar de politie werd gebeld. De vrouw bleek in een tas 50 euro aan spullen uit de winkel te hebben meegenomen zonder deze te betalen. De politie hield de vrouw aan en heeft haar meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat zij al vaker aangehouden was op verdenking van winkeldiefstal. Omdat zij een veelpleger is zal zij worden voorgeleid aan de rechter-commissaris waar zij zich voor haar daden zal moeten verantwoorden.

Nieuwveen Botsing tussen auto en bromfietser Op donderdagavond 14 september, rond 21.15 uur, is een 16 jarige bromfietser uit Nieuwveen gewond geraakt nadat hij vol in de flank van een auto is gereden. Het ongeluk vond plaats op de W.P. Speelmanweg, ter hoogte van het parkeerterrein van de plaatselijke voetbalvereniging. Een 27 jarige man uit Amsterdam wilde vanaf het parkeerterrein de weg oprijden en heeft daarbij de bromfietser over het hoofd gezien. De bestuurder verklaart dat de bromfietser plots met hoge snelheid opdook. De bromfietser kwam ten val en werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd, hij was gewond aan zijn knie en had schaafwonden. De auto is weggesleept en de bromfiets is total loss. Door het ongeluk was benzine en koelvloeistof op het wegdek terecht gekomen om gladheid te voorkomen is hier zand over heen gegooid. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Zevenhuizen Alcoholcontrole op Swanlaweg De politie heeft in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 september een alcoholcontrole gehouden in het verkeer op de Swanlaweg in Zevenhuizen. Van de ongeveer dertig gecontroleerde automobilisten bleken er twee met een slok op achter het stuur te zitten. Een 34 jarige vrouw uit Barendrecht werd aangehouden en overgebracht naar het bureau omdat er een indicatie was dat zij onder invloed achter het stuur zat. Zij blies op het ademanalyseapparaat een uitslag van 330 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l, dus dit leverde haar een rijverbod van twee uur op en een proces-verbaal. Een 34 jarige man uit Zevenhuizen bleek ook gedronken te hebben, hij blies een uitslag van 305 ug/l, wat hem eveneens een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal opleverde.