Verdachte aangehouden voor auto- en woninginbraken

Groot aantal zaken opgelost

Leiden, 15-09-2006 o Een 29 jarige Leidenaar, die donderdagnacht 14 september samen met een 25 jarige plaatsgenoot werd aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Herengracht, heeft inmiddels nog tien andere woninginbraken en drie auto-inbraken bekend.

De inbraken werden gepleegd in de maanden juli en augustus van dit jaar. Daarbij werden onder andere laptops, portemonnees, een horloge, mobiele telefoons en een digitale camera weggenomen. De Leidenaar heeft met diverse pinpassen geprobeerd geld op te nemen. Met een creditcard lukte het een keer. De Leidenaar was de woningen binnengekomen door onder andere het open hengelen van de voordeur.

Hengelen Hengelen is via de brievenbus proberen de klink aan de binnenkant van de deur naar beneden te duwen zodat de deur openvalt. Ook gebeurt het dat de sleutel op deze manier uit het slot wordt "gehengeld" zodat de deur eenvoudig mét de sleutel opengemaakt kan worden. Door de deur op het nachtslot te doen, dat wil zeggen de deur op slot te draaien en de sleutel weg te nemen kan dit worden voorkomen. Het op slot draaien van de deur voorkomt ook "flipperen" een andere methode waarmee inbrekers proberen binnen te komen. Flipperen wil zeggen dat men met een hard stuk plastic de schoot van de deur weg probeert te drukken zodat de deur vanzelf openvalt. Dus maak het de inbrekers moeilijk en draai de deur op slot!