Gemeente Amerongen


Voorontwerpbestemmingsplan Woongebied Driebergen-Rijsenburg

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van vrijdag 15 september tot en met donderdag 26 oktober (6 weken) voor een ieder het voorontwerp-bestemmingsplan Woongebied Driebergen-Rijsenburg ter inzage ligt.

Het voorontwerpbestemmingsplan beslaat de gehele bebouwde kom van Driebergen-Rijsenburg met uitzondering van het centrumgebied. De vigerende bestemmingsplannen zijn overwegend gedateerd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan heeft een consoliderend karakter, dat wil zeggen dat de bestemmingsregeling primair gericht is op het vastleggen van de bestaande ruimtelijke situatie. Naast het bieden van een juridisch-planologisch kader voor bestaande situaties, biedt het bestemmingsplan ook een juridisch-planologisch kader voor nieuwe beoogde situaties voor zover deze binnen de geformuleerde beleidslijnen passen.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kan een ieder zijn of haar reactie op of mening over het voorontwerp van het bestemmingsplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 200, 3940 AE Doorn.

De opmerkingen uit de inspraak worden in het
voorontwerpbestemmingsplan verwerkt. Hierna wordt het plan als ontwerpbestemmingsplan opnieuw ter inzage gelegd. Ook op dit ontwerpbestemmingsplan kunnen tezijnertijd reacties (zienswijzen) worden ingediend.

In het kader van de ter inzage legging van het
voorontwerpbestemmingsplan wordt een inloop/voorlichtingsavond georganiseerd en wel op woensdagavond 20 september en niet op donderdag 20 september zoals vorige week per abuis werd vermeld. De inloop/voorlichtingsavond vindt plaats in het zalen- en vergadercentrum Nieuw Salem (de Lei 86 in Driebergen). De zaal gaat open om 19.30 uur. Van 19.30 tot 20.15 uur heeft de avond het karakter van een inloopavond, waar rechtstreekse informatie over het voorontwerpbestemmingsplan kan worden verkregen van en/of vragen kunnen worden gesteld aan ambtenaren van de gemeente. Aansluitend wordt om 20.15 uur een korte presentatie gegeven over het bestemmingsplan. Naar aanleiding van de presentatie is er eveneens gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het voorontwerpbestemmingsplan Woongebied Driebergen-Rijsenburg met bijbehorende stukken ligt ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Doorn, Raadhuisplein 2 en, omdat het hier het hele woongebied van Driebergen-Rijsenburg betreft, aanvullend ook in de openbare bibliotheek in Driebergen (Hoofdstraat 164).

U kunt het voorontwerpbestemmingplan Woongebied Driebergen-Rijsenburg ook digitaal bekijken door hier te klikken!