Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 15 09 2006

5,6% meer passagiers in augustus op lijnvluchten austrian airlines

Augustus 2006

Ondanks een lichte daling in passagierskilometers en bezettingsgraad vervoerde de Austrian Airlines Groep 823.000 passagiers en slaagde erin haar passagiersvolume op lijnvluchten te verhogen met 5,6%. De groep boekte opnieuw sterke groei in de focusmarkten op de korte- en mediumlange vluchten.

De beschikbare capaciteit (in stoelkilometers) op lijndiensten daalde met 0,9% vergeleken met dezelfde periode in 2005. Het aantal verkochte passagierkilometers op lijnvluchten nam in augustus af met 3,3%. De bezettingsgraad kwam uit op 77,3% door een daling van 1,9 procentpunt ten opzichte van vorig jaar. De Austrian Airlines Groep boekte een totale toename in het passagiersvolume van 3,9% vergeleken met augustus 2005. In totaal werden op lijn- en chartervluchten 1,1 miljoen passagiers vervoerd.

Januari tot en met augustus 2006

De Austrian Airlines Groep boekte van januari tot en met augustus op lijnvluchten een toename in vervoerscijfers van 8,9%, gemeten in verkochte passagierskilometers. De beschikbare capaciteit nam toe met 7,9%. Over de eerste acht maanden van het jaar vervoerde de Austrian Airlines Groep op lijnvluchten rond de 6 miljoen passagiers; een toename van 10,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vergeleken met 2005 steeg de bezettingsgraad 0,7 procentpunt en kwam daarmee uit op 73,6%. Met 7,3 miljoen vervoerde passagiers op lijn- en chartervluchten vervoerde de Austrian Airlines Group 8,4% meer passagiers dan in dezelfde periode in 2005.

De Austrian Airlines Group bestaat uit Austrian Airlines, Austrian arrows, Lauda Air en Slovak Airlines en maakt deel uit van de Star Alliance. www.austrian.com



Ingezonden persbericht