Bokbier

Centraal brouwerij kantoor

Persbericht

Amsterdam, 15 september 2006

Top 100 cafés proeven bokbier voor

De beste honderd café.s van Nederland verzamelden zich vandaag in het Brabantse Esbeek voor een bijzondere primeur. De Nederlandse brouwerijen presenteerden samen met vakblad Misset Horeca de nieuwe oogst aan bokbieren. De verkoop start officieel pas op 21 september, maar de topkasteleins konden de bieren vast voorproeven.

Het kastanjebruine bokbier is een typische Nederlandse biertraditie. Vanaf het begin van de herfst is dit bijzondere bier tijdelijk verkrijgbaar. De traditie gaat terug naar de tijd dat er uitsluitend van september tot mei bier gebrouwen kon worden. De start van het brouwseizoen vierde iedere brouwer met een bijzonder feestbier. Nog steeds is bokbier een meesterproef van de Nederlandse brouwers. In de herfst en winter is bokbier het belangrijkste speciaalbier in de Nederlandse horeca.

Ook dit jaar viel het bokbier weer in zeer in de smaak van de aanwezige caféhouders. De Nederlandse brouwerijen kijken dan ook uit naar een succesvol en smaakvol bokbierseizoen.