Ingezonden persbericht



Nederland goede kans op titel EK Jeugd Flagfootball in Newcastle

Ja, u leest het goed "flagfootball"! Het kleine broertje (non contact) van American Football (contact). Deze sport is sinds enige jaren in opkomst. Steeds meer Jeugd raakt geïnteresseerd in deze sport. Zelfs het bedrijfsleven begint geïnteresseerd te raken in het volgen van bijvoorbeeld clinics als bedrijfsuitje. Het is dan ook niet zo maar een sport.

Denkt u dat de Admirals de enige toppers zijn in Nederland? Dan hebt u het mis! In Nederland hebben we al aardig wat flagfootball. teams die u versteld zullen laten staan van hun kunnen. Onze delegatie van onder de 12 jaar en onder 15 jaar, vertrekt vrijdag ochtend om 10.30 uur vanaf Schiphol en spelen zaterdag en zondag. Niet zo maar voor een wedstrijd maar om het Europees kampioenschap! Zondagavond komen zij weer terug op Schiphol.

De groei die het flagfootball de laatste jaren heeft doorgemaakt heeft al het nodige succes gebracht! In 2002 werden de " Junior Dutch Lions" al eens Europees kampioen. Een hele prestatie gezien het feit dat het team nog maar net bestond. Dit kan alleen wanneer de juiste "uitstraling" en houding binnen het team tot stand komt. Hierna is er nog één maal een 2e en een 3e plaats behaald. Dit is op Europees niveau nogal iets, gezien de competitie.

Het is serieuze business. Er wordt gereisd door heel Europa, iets wat voor de jeugd alleen al een geweldige ervaring is. Het wordt nog gekker als de WK gehaald wordt. En voor het geval u het nog niet weet; deze mogelijkheid zit er in, gezien het niveau van onze flagfootball spelers in Nederland. Wie weet!


---- --