Gemeente Eindhoven

Persbericht 29 augustus 2006, no 206

Nieuwe cursussen âLekker in balansâ starten in september

De GGD Eindhoven start twee nieuwe cursussen in Eindhoven in het kader van de campagne De familie Lekkerbek in Balans. De ene is bedoeld voor ouders en kinderen van 6 t/m 9 jaar, de andere voor ouders en kinderen van 9 t/m 12 jaar. De cursus is voor iedereen die aan de slag wil met een gezonde manier van leven en een gezond(er) gewicht voor hun kind.

Wat houdt de cursus in?
De ouders komen 10 keer bij elkaar om onder leiding van een opvoedingsdeskundige en een diëtiste van Zuidzorg te praten over voeding, bewegen en opvoeden. De nadruk ligt op persoonlijke (op)voedingsadviezen, het uitwisselen van ervaringen met andere opvoeders en praktische tips over lekker en gezond eten. Themaâs die aan bod komen zijn, bijvoorbeeld, wel of niet ontbijten, wat geef je mee naar school, wat voor regels zijn er voor computergebruik en wat voor tussendoortjes krijgen ze. De kinderen gaan 10 keer onder begeleiding van een bewegingsdeskundige sporten en bewegen. Plezier in bewegen staat voorop. Er komen echter ook onderwerpen als gezond eten, zelfbeeld en omgaan met pesten aan bod.

Waar en wanneer?
Iedereen kan meedoen aan de cursus. Vanaf 18 september starten de volgende cursussen:
Cursus voor 6 t/m 9 jaar: Centrum
Voor de ouders: op maandag op de GGD (Stadhuisplein) van 19.30 tot 21.00 uur.
Voor de kinderen: op dinsdag van 15.45 tot 17.00 uur in de gymzaal aan de Ploegstraat
Cursus 9 t/m 12 jaar: Woensel (De Tempel)
Voor de ouders: op donderdag bij Korein Kinderplein Baarle Hertoglaan van 19.30 tot 21.00 uur. Voor de kinderen: op donderdag van 16.00 tot 17.15 uur in sporthal De Tempel

Voor kinderen van 2,5 t/m 5 jaar (peuters/kleuters) worden groepen gepland zodra er voldoende aanmeldingen zijn.

Deelname aan de cursus kost ⬠50,-. Komt de ouder naar 8 van de 10 ouderbijeenkomsten, dan krijgt deze persoon 50% korting.

Aanmelden

Aanmelden kan bij de Gezondheidswijzer van de GGD Eindhoven, telefoon 040-2384111 of via lekkerbek@eindhoven.nl.