Gemeente Maassluis

Samenwerkingsovereenkomst Economische Stimulans Maassluis

Op 18 september ondertekenen de wethouders Keijzer en Scheerstra en vertegenwoordigers namens de Stichting Economische Stimulering Binnenstad Maassluis de samenwerkingsovereenkomst Economische Stimulans Maassluis. In deze overeenkomst staan afspraken over een pakket met maatregelen dat zij gezamenlijk zullen uitvoeren. Belangrijkste doel is om het economische klimaat in de Maassluise binnenstad verder te verbeteren.

Met het sluiten van de samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke mijlpaal bereikt in de binnenstad van Maassluis. In 2005 is een eerste stap gezet om samen te werken aan de versterking van de binnenstad met de oprichting van de Werkgroep Economie. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een ook door de binnenstadsondernemers onderschreven Actieplan Binnenstad. Het plan, met concrete acties en maatregelen, verwoordt de ambitie en doelstellingen naar de toekomst toe. In de overeenkomst zijn de uitgangspunten vastgelegd voor een gezamenlijke aanpak van de binnenstad van Maassluis. De gemeente onderschrijft hiermee het vertrouwen dat zij heeft in deze unieke samenwerking met de binnenstadondernemers.

Door de gezamenlijke aanpak van de problematiek in de binnenstad worden kansen benut om het economische klimaat verder te versterken. Voor de binnenstad zijn bijvoorbeeld belangrijke aandachtspunten de herziening van het bestemmingsplan, de ontwikkelingen bij De Vliet, het beeldkwaliteitplan, het reclamebeleid en het formuleren van een eenduidig en duidelijk herkenbaar promotiebeleid. De gemeente heeft een aparte projectorganisatie ingesteld met voor ieder deelproduct een werkgroep om deze punten nader uit te werken.