TROS


NIEUWE REEKS POLITIESERIE SPANGEN

Maandag 18 september start de TROS met het zesde en laatste seizoen van de politieserie SPANGEN met hoofdrollen voor Monique van de Ven en Linda de Mol als rechercheurs Sylvia Richter en Nicky Spoor.

In SPANGEN worden per aflevering weer verschillende zaken behandeld die in de meeste gevallen een sociaal-maatschappelijk thema hebben. Zo krijgt het politieteam deze reeks te maken met huiselijk geweld, discriminatie en een opvanghuis. Daarnaast moeten ze de ontvoering van een klein jongetje tot een goed einde brengen, de moord op een Zuid-Amerikaan oplossen en ook nog eens het hoofd bieden aan verregaande bezuinigingsplannen waardoor het bureau met steeds minder middelen moet functioneren. Daarnaast werken de rechercheurs aan het oprollen van een XTC-bende. Een onderzoek dat niet zonder gevolgen blijft. Al snel blijken er persoonlijke belangen van de hoofdkarakters op het spel te staan. En daardoor komen de onderlinge verhoudingen op bureau SPANGEN onder grote druk te staan.

In de eerste aflevering van deze nieuwe reeks onderzoekt het SPANGEN-team de moord op een 30-jarige Argentijn. De manier waarop het slachtoffer is gevonden, doet vermoeden dat hij zijn mond voorbij heeft gepraat. Nicky is zenuwachtig, ze denkt dat Jim haar wil vragen of ze met hem wil samenwonen.

Vaste cast: Sylvia Richter - Monique van de Ven, Nicky Spoor - Linda de Mol, Stam - Tom Jansen, Robin de Wolf - Ruben Lürsen, Thomas Samuels - Mike Libanon Gastrollen: Jim - Dieter Troubleyn, Eva Blankert - Maike Meijer, Jorg van Geel - Dic van Duin, August Lindlahr - Wim van der Grijn, Willem Fels - Folmer Overdiep, Jessica Lindlahr - Nana de Graaff, Consuela Valdez - Alejandra Pena, Mateluna Manuel Iguaran - Shariff Korver, Erwin - Patrick Brunsveld, Zwerver - Jan Arjen Draaijer

Televisie
SPANGEN
Uitzending vanaf maandag 18 september
Nederland 1- 22.05 uur