Tweede Kamer der Staten Generaal

|Den Haag, 14 september 2006 vl/ca                                 |
|                                                                  |
|                                                                  |
TENTOONSTELLING "ONTWERPWEDSTRIJD 100 JAAR MILJOENENNOTA"

De tentoonstelling "Ontwerpwedstrijd 100 jaar Miljoenennota" wordt op maandag 18 september 2006 in aanwezigheid van de Voorzitter van de Tweede Kamer, de heer Frans W. Weisglas om 15.00 uur geopend door de directeur- generaal Rijksbegroting van het ministerie van Financiën de heer André de Jong. De tentoonstelling 'Ontwerpwedstrijd 100 jaar Miljoenennota' is opgesteld in de Statenpassage van het Tweede-Kamergebouw.

Op 18 september 1906, precies honderd jaar geleden, bood minister De Meester van Financiën de eerste Miljoenennota aan. Het ministerie van Financiën heeft voor deze speciale gelegenheid een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Dit jaar geen gewone omslag maar een omslag ontworpen door de winnaar van deze ontwerpwedstrijd. Dit ontwerp is gekozen uit in totaal 4751 inzendingen van leerlingen uit het voortgezet onderwijs. De tentoonstelling "Ontwerpwedstrijd 100 jaar Miljoenennota" geeft met 540 ontwerpen een beeld van de diversiteit en kwaliteit van de inzendingen.

Praktische informatie

De tentoonstelling is vanaf 18 september 2006 tot en met 6 oktober 2006 op werkdagen gratis te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur, bezoekadres Lange Poten 4. Belangstellenden kunnen om een legitimatie worden gevraagd.
Meer informatie over deze tentoonstelling treft u aan op www.jongeren.minfin.nl