Persconferentie over onderzoeksresultaten Immigratie/Integratie, KBS18/9 11u Op initiatief van wijlen Charles Ullens en in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting werd in de loop van 2005 en 2006 een Belgisch Interuniversitair Consortium opgezet dat onderzoek opstartte naar 'Immigratie en Integratie van Etnische minderheden in België'. Doelstelling van wijlen Charles Ullens was om op basis van wetenschappelijk onderzoek een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van een efficiënt en consistent overheidsbeleid op het vlak van immigratie en integratie van etnische minderheden in de Belgische samenleving.

De 6 onderzoeksgroepen van 5 verschillende universiteiten, verenigd in een Consortium, stellen de bevindingen van een reeks onderzoeken voor op een persconferentie op 18 september 2006 om 11u, in de gebouwen van de Koning Boudewijnstichting, Brederodestraat 21, 1000 Brussel.

Het consortium bestaat uit volgende onderzoeksgroepen:


- CEDEM, Université de Liège (Prof. dr. Marco Martiniello)
- CESO-ISPO, K.U.Leuven (Prof. dr. Marc Swyngedouw)
- CESO- arbeidssociologie, K.U.Leuven (Prof. em. dr. Albert Martens)
- Gédap-SPED, U.C.Louvain-la-Neuve (Prof. dr. Thierry Eggerickx)
- GERME, Unversité Libre de Bruxelles (Prof. dr. Dirk Jacobs, Prof. dr. Andrea Rea)

- OASeS - MeM, Universiteit Antwerpen (dr. Christiane Timmerman)

Binnen het onderzoek van het consortium kwamen zowel analyses van administratieve data (gegevens volkstellingen, gegevens kruispuntbank) als
kwantitatief (voorbereiding van survey naar de integratie en participatie van etnische minderheden in België) en kwalitatief onderzoek (onderwijsparticipatie in Antwerpen, de politieke en sociale participatie in Visé-Cheratte) aan bod. Op basis daarvan doen de onderzoekers een reeks aanbevelingen.

PERSCONTACT:

PETER THESIN
THESIN.P@KBS-FRB.BE
TEL +32-2-549 02 56
GSM +32-478-31 20 27
BREDERODESTRAAT 21
B-1000 BRUSSEL
WWW.KBS-FRB.BE