Verkeershandhaving


Verkeer in weekeinde eist zeker zes levens

18 september 2006

Dit weekeinde zijn minstens zes mensen omgekomen in het verkeer, onder wie een fietser in Ede en twee bromfietsers in Lierop en Genemuiden. Daarnaast kwam er een navigatrice om het leven tijdens een rally in Hellendoorn.

Rechtsafslaande vrachtwagen
In het Brabantse Lierop is vrijdagmiddag een 29-jarige bromfietser uit Bakel verongelukt. Hij werd aangereden door een 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lierop, die het slachtoffer bij het rechtsafslaan over het hoofd zag. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Een 49-jarige bromfietser uit Genemuiden is vrijdagavond bij een verkeersongeval op de Pottenbakkerstraat dodelijk verongelukt. Hij raakte met zijn brommer de stoeprand, verloor de macht over het stuur en sloeg vervolgens met zijn hoofd tegen een lantaarnpaal. Hij overleed ter plekke. Er wordt naar de toedracht een nader onderzoek ingesteld.

Selfkant
Een 68-jarige vrouw uit Sittard is vrijdagavond om het leven gekomen door een verkeersongeval in het Duitse Selfkant, vlak over de grens bij Sittard. De vrouw zag bij het linksafslaan op de K1 tussen Tüddern en Millen in Selfkant een tegemoetkomende auto over het hoofd en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw was op slag dood. De 23-jarige Duitse bestuurder van de andere auto werd naar het ziekenhuis in Geilenkirchen overgebracht.

Nader onderzoek
Een 62-jarige fietser uit Rotterdam is vrijdagavond overleden na een verkeersongeval op de Vierambachtstraat in zijn woonplaats. Hij werd aangereden door een 24-jarige automobilist die de man niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later aan zijn verwondingen overleed, aldus een politiewoordvoerder. De automobilist werd aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de gang van zaken rond het ongeval en heeft bij de bestuurder een bloedproef gedaan.

Dodelijke aanrijding met bus
Een 83-jarige vrouw uit Amsterdam is zaterdagochtend in haar woonplaats om het leven gekomen door een aanrijding met een bus. Volgens een woordvoerder stak de vrouw de straat over en zag ze daarbij het voertuig over het hoofd. Het incident gebeurde rond 11.30 uur op de kruising van de Molukkenstraat en de Insulindeweg in Amsterdam-Oost.

Een 77-jarige man uit Ede is zaterdag na een verkeersongeval in zijn woonplaats in het ziekenhuis overleden. De bejaarde fietser reed achter zijn 76-jarige echtgenote over de kruising van de Otterloseweg met de Apeldoornseweg en zag daarbij vermoedelijk een naderende auto over het hoofd. Hij werd aangereden door een 40-jarige automobiliste uit Wekerom die hem niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later overleed.

Rally gestaakt na dodelijk ongeval
Bij de 25e Golden Tulip Rally van Hellendoorn is zaterdag een van de deelnemers dodelijk verongelukt. Tijdens een klassementsproef raakte een rallyauto van de weg. In de auto zat een echtpaar uit de Twentse plaats Enter. De navigatrice, een 38-jarige vrouw, kwam om het leven. De bestuurder, een 39-jarige man, raakte gewond. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De man is niet in levensgevaar. De wedstrijdleiding heeft direct na het ongeval de rally gestaakt.