UCD gaat de strijd aan met KPN en Kabelaars

Agn swiss bv

IPTV

UCD gaat de strijd aan met KPN en Kabelaars

18 September 2006

Wijk en Aalburg -De onafhankelijke service provider UCD ( United Content Distributors)gaat de strijd aan met de IPTV aanbieders in Nederland. Vorige week sloot UCD met een TV-producent een overeenkomst af voor het realiseren van 500.000 aansluitingen.

Nog dit jaar kunnen 500 gezinnen in Wijk en Aalburg gratis gebruik maken van IPTV, de meest interactieve manier van televisiekijken. De Aalburgse onderneming UCD gaat via de mediabox in eigen omgeving de meest innovatieve manier van televisie kijken testen.

Na de test, waarin kinderziekten uit het systeem gehaald worden, gaat UCD landelijk de markt op. Grote mediabedrijven zijn geïnteresseerd in verschillende samenwerkingsvormen. Binnenkort informeert UCD inwoners van Wijk en Aalburg persoonlijk over de mogelijkheden die deze nieuwe manier van televisie kijken biedt.

Gert Suur van UCD legt uit wat deze manier van televisie kijken inhoudt. 'Naast het TV kijken zoals men dat gewend is, komt ook de mogelijkheid om lokale gebeurtenissen in de huiskamer te brengen.' Zo wordt het mogelijk om op zaterdag rechtstreeks de verrichtingen van bijvoorbeeld de amateurclub's te volgen. Andere toepassingen zijn ondermeer gratis bellen via de TV en elkaar zien , hiervoor wordt gebruikgemaakt van Skype . IPTV brengt de politiek dichtbij omdat de openbare gemeenteraad's vergaderingen rechtstreeks in de huiskamer ontvangen kunnen worden. IPTV is niets anders dan televisie kijken via het internet.
'Voor ieder huishouden waar een ADSL-aansluiting te realiseren is, en landelijk is dat bijna honderd procent, is deze nieuwe manier van televisiekijken mogelijk', legt Suur uit.

Voor het ontvangen van de beelden is medewerking van de betrokkenen nodig. Zij verzorgen de ( user generated content)opnamen. Suur is in gesprek met partijen voor wie deze vorm van nieuws en advertentie verspreiding interessant is.
Eenmaal in bezit van de mediabox, die nodig is voor het ontvangen van alle signalen, wordt kijken goedkoop. En het aanbod van programma's is enorm. Via IPTV worden vrijwel alle denkbare (1000 gratis) televisie- en radiokanalen (500 gratis) aangeboden. Telefoneren kan ook via het internet doordat VOIP één van de toepassingen van Tripleplay is.'

Kerktelefoon kan dus tot het verleden horen. Het is straks mogelijk om via de televisie getuige te zijn van de dienst.' Door muziek te Uploaden kan een eigen jukebox worden samengesteld. Films kunnen 'on demand' besteld worden. Dat kost wel geld. Tussen de 1,99 euro en 6 euro komen de nieuwste films in de huiskamer. Het internet kwam al eerder ter sprake. Via het nieuwe systeem kan men o.a. ook telebankieren ,shoppen, msn, sms en e-mails via de televisie versturen
UCD is onderdeel van AGN swiss BV

contact persoon

Dhr. H. Meijndert

E-Mail info@agnswiss.com

tel 0416 69 08 26
fax 0416 69 04 79
Mobiel 0612943159