Politie Midden- en West Brabant

Veertig tips na landelijk opsporingsbericht zedenmisdrijf

BREDA, 18 september 2006

Veertig tips na landelijk opsporingsbericht verdachte zedenmisdrijf Breda

BREDA: De politie in Breda heeft circa veertig tips binnengekregen naar aanleiding van een landelijk opsporingsbericht dat zondagavond is uitgezonden. Daarin werd het signalement en een foto getoond van de 54-jarige Geoffrey Jacobs die wordt verdacht van een ernstig zedenmisdrijf in Breda. In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 september is een 9-jarige meisje in haar ouderlijke woning in de wijk Westerpark misbruikt. De tips die allen zorgvuldig worden bekeken, hebben tot op heden nog niet geleid tot de aanhouding van Jacobs.

Het uitbrengen van een landelijk opsporingsbericht is een zelden toegepast middel. Politie en justitie in Breda hebben het verzoek hiertoe dit weekeinde gedaan bij de Landelijke Selectiecommissie Opsporingsberichtgeving (LSO). Hierbij spelen diverse argumenten. Zo wordt Jacobs verdacht van een zeer ernstig misdrijf. Bovendien is hier eerder voor zedenmisdrijven veroordeeld en heeft hij geen vaste woon- of verblijfplaats.

Op basis van een rapportage van de Bredase politie heeft de voorzitter van de LSO, hoofdofficier mr. D. Greive van het OM in Middelburg, advies uitgebracht aan de voorzitter van het College van procureurs-generaal. Die heeft op zijn beurt contact gezocht met de minister van Justitie die zondagmiddag als eindverantwoordelijke na een zorgvuldige afweging van alle belangen toestemming heeft gegeven voor het inzetten van een landelijk opsporingsbericht.

Mensen die informatie hebben in deze zaak, worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul