Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 der Staten-Generaal 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1 A Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA S GRAVENHAGE Fax (070) 333 40 33 www.szw.nl 2513AA22XA

Contactpersoon Ons kenmerk AV/A&Z/2006/78018 Doorkiesnummer Datum 18 september 2006

Onderwerp Intensivering kinderopvang 2007

Hierbij bied ik u, mede namens de Minister van Financiën, het ontwerp-besluit tot wijziging van het Besluit kinderopvangtoeslag en tegemoetkomingen in kosten kinderopvang aan, in verband met wijziging van de percentagetabel voor de kinderopvangtoeslag voor het eerste kind.
Met dit ontwerp-besluit wordt door het kabinet invulling gegeven aan een investering van 125 mln. ten behoeve van de kinderopvang. Het ontwerp-besluit gaat vergezeld van een nota van toelichting. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan artikel 114 van de Wet kinderopvang. Dit artikel bepaalt dat ontwerp-algemene maatregelen van bestuur ter kennis van het parlement worden gebracht. Ik verzoek uw Kamer om de duur van de voorhangtermijn (deze bedraagt 4 weken) zo veel mogelijk te beperken, in verband met de tijdige bevoorschotting van de kinderopvangtoeslag aan ouders medio december aanstaande door de Belastingdienst/Toeslagen ten behoeve van de kosten kinderopvang in januari. In verband hiermee verzoek ik u, indien mogelijk, mij zo spoedig mogelijk te informeren over uw besluit. Nadat ik uw besluit heb ontvangen, maar in ieder geval na de wettelijke voorhangtermijn, maak ik het ontwerp voor advies bij de Raad van State aanhangig.

Het ontwerp-besluit is gelijktijdig aan de Tweede Kamer aangeboden.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(mr. A.J. de Geus)

Bijlage(n): Ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit kinderopvangtoeslag en tegemoetkomingen in kosten kinderopvang