Nederlandse Politiebond


Unieke loopprestatie Nederlandse Politie(bond)

Gepubliceerd: maandag 18 september 2006.

Een team van collega's heeft op zondag 17 september tijdens de 22-ste Van Dam tot Dam-loop (Amsterdam - Zaandam) een schitterende prestatie geleverd. De ervaren wedstrijdlopers, deels NPB-ers, behaalden onder de NPB-vlag een tweede plaats in de prestigieuze businessloop.

In deze businessloop streden meer dan 1.000 bedrijven, instellingen en verenigingen om de titel. De loop gold ook dit jaar weer als het officieus Nederlands Kampioenschap Businessloop. De organisatie vond plaats onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie.

Door het klinkende resultaat van het politieteam, behaald onder de bezielende aanvoering van Harry uit het Broek uit Twente, mag de NPB zich voor een jaar de vice-kampioen noemen.

Het gaat ons natuurlijk niet zozeer om deze titel. We hopen met onze 'inspanning' op dit gebied bij meer collega's het belangrijke onderwerp fit en gezond onder de aandacht te brengen. Naast het team van tien snelle mannen en vrouwen liepen er nog twee teams van NPB-leden en -bestuurders mee in de recreatiebusinessloop.

Wij merken dat, mede door de inspanningen van de NPB, het onderwerp fit en gezond steeds meer gaat leven binnen de politieorganisatie. Dat vinden wij een prima ontwikkeling en de NPB zal zich ook sterk blijven maken voor activiteiten die de vitaliteit van onze collega's verbeteren. Aan de snelle mannen en vrouwen van Harry uit het Broek zal het niet liggen!

Een fotoreportage van de Van Dam tot Dam-loop en de registratie van individuele prestatie van onze leden zal binnenkort op onze website www.politiebond.nl te bewonderen zijn.

Overname van deze informatie is toegestaan mits met bronvermelding. © 18 09 2006 NPB