Econocom herovert haar positie in Duitsland

Econocom

Econocom Group herovert haar positie in Duitsland

Met ingang van 1 september 2006 zijn Albis en Econocom overeengekomen, dat Econocom haar aandeel in de samenwerking met Duitsland verhoogt tot 100%.

Econocom en Albis zijn hun samenwerking, Econocom-Albis, 3 jaar geleden opgestart met een aandelensplitsing van 65% voor Econocom en 35% voor Albis. Voornaamste doelstelling was het opbouwen van een ICT-lease organisatie, met daarin de bijdrage van iedere aandeelhouder voor het leveren van haar eigen expertises. Econocom door te focussen op ICT-lease en Albis door gebruik te maken van haar locale marktexpertise en -netwerk. Na een succesvolle opstartperiode hebben zowel Albis als Econocom de indruk dat hun initiële doelstelling is behaald. Na het realiseren van grote en interessante projecten met onder andere Sita, Budget Rent-a-car en Albis Finance, hebben beide organisaties besloten om zich verder op hun eigen kernactiviteiten te richten.

Econocom en Albis zullen de samenwerking als vanouds continueren.

Over Albis:
Albis Finance AG, dat onderdeel uitmaakt van het Albis concern, is met een kapitaal van 230 MIO euro één van de meest kapitaalkrachtige leasingmaatschappijen van Duitsland. Samen met haar dochterondernemingen is zij als financiële dienstverlener onafhankelijk en nationaal vertegenwoordigd binnen zowel het Midden en Kleinbedrijf als het Enterprise-segment. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hamburg. Daarnaast heeft Albus kantoren in: Aschaffenburg, Berlijn, Chemnitz, Düsseldorf, Frankfurt, Heidelberg, Mannheim, München en Stuttgart.

Over Econocom:
Econocom is een Service Provider, die gespecialiseerd is in het beheer van de IT- en Telecommunicatiemiddelen van bedrijven en instellingen. Econocom is in Europa (België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland Spanje en het Verenigd Koninkrijk)gevestigd en steunt op de ervaring en expertise van haar 1.770 medewerkers, inclusief 1.200 ingenieurs en technici, om outsourcingsdiensten op maat te ontwerpen en implementeren voor het beheer van de IT- en telecommunicatiestructuren van haar klanten. Dankzij deze diensten kunnen organisaties de kwaliteit van dienstverlening aan hun gebruikers verbeteren en de IT- en telecommunicatiekosten reduceren. Daarnaast hebben zij een betere controle op het gebruik en de ontwikkelingen van deze middelen.

Voor aanvullende informatie:
Hélène van Baardwijk, Communicatie & Event Manager
T. +31 (0) 30 6358 333 E-mail: helene.van.baardwijk@econocom.nl