Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Oleanderbuurt deze week in teken van schoon

Op de hoek Putsebocht-Sint Andriesstraat werd maandagmiddag met een 0-beurt van Roteb het startsein gegeven voor de leefbaarheidscampagne In de Oleanderbuurt (Bloemhof). De themas in deze campagne zijn schoon, rust en gezelligheid.

Schoon
Deze week staat in het teken van schoon. Bewoners geven hun woningen van onder naar boven een grote schoonmaakbeurt. Woningcorporatie Vestia reinigt de portieken en de deelgemeente pakt de buitenruimte aan. Inzet is er van een veegteam, de mini-taskforce en een reinigingsteam.

Goede voorbeeld
Afgelopen maandag 18 september gaven portefeuillehouder René Kronenberg van de deelgemeente en Roland van Leeuwen, manager Klantenservice van Vestia zelf het goede voorbeeld (foto). Ze veegden mee en hielpen met het verwijderen van grofvuil (= alles wat niet in de container past), dat door de bewoners aan de stoep was gezet. Door de reinigingsdienst worden deze spullen alleen deze week opgehaald.

Positieve reacties
De reacties op deze éénmalige actie van Roteb waren erg positief. René Kronenberg: Een mevrouw zei zelf wat een service, nu hoeft mijn man deze kast niet zelf naar buiten te sjouwen. Ik zal het niet vergeten!

Andere themas
De andere thema's komen de volgende weken aan de orde. De campagne duurt tot midden november 2006.