Deelgemeente Charlois Rotterdam

2006 1e lustrum Rotterdamse Dag van de Dialoog

Op 20 september zal burgemeester Ivo Opstelten in de burgerzaal van het stadhuis de aftrap geven voor de 5e Dag van de Dialoog die gehouden wordt op 24 en 25 november 2006.

De kick-off wordt voorafgegaan door een workshop waarin potentiële nieuwe deelnemers door middel van een speeddialoog kennismaken met de formule van Dag van de Dialoog. Deelnemers aan de kick-off komen uit bedrijfsleven, interreligieuze organisaties, woningcorporaties en opbouwwerk en worden zo verleid om ook één of meer dialoogtafels te gaan organiseren.

De Dag van de Dialoog wordt dit jaar voor de 5^e keer georganiseerd in Rotterdam.

De Dag van de Dialoog is een dag van ontmoeten en kennismaken, vertellen over eigen gedachtes en luisteren naar ideeën van anderen. Dat alles onder het genot van een lekkere maaltijd.

Doel van deze dag is om zoveel mogelijk mensen van verschillende achtergronden met elkaar in gesprek te laten gaan. Niet in een grote zaal maar verspreid over de stad worden dialoogtafels georganiseerd waar per tafel 8 mensen met elkaar in dialoog gaan over een vastgesteld thema, onder leiding van een gespreksleider.

In een dialoog vertel je over wat je bezig houdt, luister je naar de ander en ontdek je hele nieuwe gezichtspunten en opmerkelijke overeenkomsten. Iedereen kan een dialoogtafel organiseren en krijgt daarbij ondersteuning van de projectorganisatie voor de Dag van de Dialoog.

Burgemeester Ivo Opstelten is beschermheer van de Dag van de Dialoog en heeft zijn collega burgemeesters in een brief opgeroepen ook een Dag van de Dialoog in hun stad te gaan organiseren. Dat heeft geresulteerd ineen aantal dagen in binnen- en buitenland.

De Dag van de Dialoog is uitgegroeid tot een begrip in de stad. Steeds meer mensen zijn zich bewust dat we alleen maar door met elkaar in gesprek te gaan elkaar kunnen begrijpen. In 2005 stonden tafels op een aantal bijzondere locaties zoals Diergaarde Blijdorp, het strand aan de Maas en het Zuidpleintheater.

Dit jaar wordt extra ingezet op deelname van meer bedrijven, woningcorporaties en interreligieuze groeperingen.