Ingezonden persbericht


"Praten over de dood: hoe doe je dat?"
Humanitas Breda organiseert samen met Yarden, Humanistisch Verbond en Stichting HUB gesprekscyclus

Iedereen krijgt vroeg of laat met de dood te maken. Hoe reageer je dan? Wat kun je betekenen voor de nabestaanden? Wat kan en mag er tegenwoordig op uitvaartgebied? Welke plek heeft rouw in onze samenleving? Hoe gaan kinderen om met de dood? Wat houdt orgaandonorschap of euthanasie in?

Humanitas Breda organiseert samen met Yarden en het Humanistisch Verbond en Stichting HUB de gesprekscyclus 'Praten over de dood: hoe doe je dat? In een serie van 6 bijeenkomsten komen vele aspecten betreffende het levenseinde aan de orde.

De volgende cyclus wordt gegeven op 6 woensdagochtenden van 9.30 - 11.30 uur in het Annahuis, Haagweg 3 te Breda (West). De data zijn: 20 en 27 september, 4, 11 en 25 oktober en 1 november 2006.

De kosten bedragen E 40,00 voor leden van bovengenoemde organisaties en E 55,00 voor niet-leden. De prijs is inclusief het uitgebreide werkboek (ruim 100 pagina's) en thee/koffie.

De onderwerpen die besproken worden zijn o.a.:

- de dood in onze samenleving;

- levensbeschouwing en de dood, ook bij andere religies;
- kinderen en de dood;

- sterven, stervensbegeleiding;

- zelfdoding en euthanasie;

- de uitvaart en regelingen bij en na een overlijden;
- rouw en rouwbegeleiding.
Het is nadrukkelijk geen lotgenotencontact. De deelnemers leren door alle uitwisseling veel van elkaar. Deelname staat open voor iedereen die, om welke reden dan ook, geĂŻnteresseerd is in het thema.

Voor aanvullende informatie kunt u bellen naar het kantoor van Humanitas Breda, 076-5614693, humanitasbreda@hetnet.nl .

U kunt zich telefonisch aanmelden bij het landelijke aanmeldpunt van Yarden, Petra Presser: 088-9273165 of via haar emailadres: Petra.Presser@yarden.nl