Gemeente Enschede

`Mission Olympic, The City' komt naar Enschede

vrijdag 08-09-2006

Op woensdag 20 en donderdag 21 september opent Mission Olympic, The City haar 'stadspoort' voor de Enschedese jeugd. The City is een Olympische sportstad, waarin jongeren tussen de 12 en 19 jaar onder professionele begeleiding kennis kunnen maken met verschillende sporten. Dit sportieve openluchtevenement vindt voor de derde keer plaats in Enschede en is gratis toegankelijk. Mission Olympic, The City is een initiatief van NOC*NSF en Coca-Cola Nederland.

The City maakt een roadshow door heel Nederland. De steden Amsterdam, Utrecht, Bergen op Zoom, Nijmegen, Amsterdam, Harderwijk, Arnhem en Heerenveen zijn dit jaar al bezocht, Deventer op 17 en 18 september en Enschede op 20 en 21 september volgen nog. Tot nu toe waren de vele deelnemers en bezoekers erg enthousiast. Het doel van Mission Olympic, The City is om sport en beweging onder jongeren te bevorderen door ze op een leuke, informele manier kennis te laten maken met verschillende takken van sport en ze vooral het plezier van sporten te laten ervaren. In alle steden waar de mobiele sportstad wordt opgebouwd werken NOC*NSF en Coca-Cola Nederland nauw samen met gemeenten, scholen en lokale sportverenigingen. Uitgangspunt voor alle betrokkenen is om ook na het evenement jongeren te blijven boeien voor sport en een actieve leefstijl.

Sportievelingen en belangstellenden zijn van harte welkom op woensdag 20 september van 12.00 tot 16.30 uur en op donderdag 21 september van 9.30 tot 16.30 uur op het Van Heekplein. The City is ingedeeld in verschillende 'kooien', en iedere 'kooi' heeft zijn eigen sport. Voetbal, basketbal, judo, floorball/unihockey, skaten, tennis, honkbal, taekwondo, yoseikan jujutsu, sqinniz en mountainbike zijn de sporten die beoefend kunnen worden. Ook worden er (street-)dance, breakdance, teakwondo, hip hop en rap en tae-bo demonstraties gegeven. De sportieve invulling van de mobiele sportstad wordt verzorgd door plaatselijke sportverenigingen en sportorganisaties. Vertegenwoordigers van deze lokale sportverenigingen/organisaties zijn aanwezig om de jonge sporters te begeleiden en meer over hun sport te vertellen.

Kortom, ben je jong en wil je een leuke dag beleven, dan is het Van Heekplein op woensdag 20 en donderdag 21 september "the place to be". De toegang is gratis!

Meer informatie kun je vinden op www.missionolympic.nl.

Open Mission Olympic 2006 Tekst.doc in nieuw window Mission Olympic 2006 Tekst.doc

---