Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Seks uit de bocht: openbaar college over jeugd en zeden

Wie zijn nu eigenlijk die jonge zedendelinquenten en wat drijft hen? Woensdag 20 september organiseren het Centrum voor Politie- en Veiligheidsstudies (VU) en VU podium in samenwerking met Het Parool een openbaar college over jeugd en zeden onder de titel Seks uit de bocht.

Onderzoeker dr. Jan Hendriks spreekt over de resultaten van zijn promotieonderzoek. Begin 2006 verscheen zijn proefschrift Jeugdige zedendelinquenten, een studie naar subtypen en recidive over de achtergronden van jonge mannelijke plegers van seksuele delicten. De chef van de Amsterdamse Zedenpolitie Olivier Dutilh gaat vanuit de dagelijkse praktijk nader in op het onderzoek. Prof. dr. Hans Boutellier (VU) richt zich in zijn bijdrage op de maatschappelijke omstandigheden die op de jongens van invloed zijn. De middag wordt voorgezeten door prof. dr. Catrien Bijleveld (VU).

Het openbare college is het eerste in een nieuw op te zetten serie van VU podium waarin recent onderzoek over actuele maatschappelijke problemen wordt gepresenteerd en becommentarieerd.