Ingezonden persbericht


Persbericht

Wie wordt 'Sportgemeente van het Jaar 2006'?

Oosterbeek, 13 september 2006 - De gemeenten Eindhoven, Hellendoorn, 's Hertogenbosch en Rotterdam kunnen niets anders meer doen dan afwachten. De vier gemeenten zijn al enige tijd genomineerd voor de 'Sportgemeente 2006', de vraag is welke gemeente gaat deze eretitel in de wacht slepen?

Op woensdagochtend 20 september - tijdens het landelijk congres van Vereniging Sport en Gemeenten in Heerenveen - zal de jury de winnende gemeente bekend maken.

Om de prijs in ontvangst te kunnen nemen, arriveren de burgemeesters en/of wethouders van de genomineerde gemeenten gezamenlijk per helikopter in Heerenveen. Ze zullen landen op de sportvelden naast het Abe Lenstra stadion. Daar staat een cameraploeg klaar om de landing vast te leggen zodat de congresdeelnemers in het Posthuis Theater via het scherm deelgenoot zijn van de aankomst van de genomineerden.

Op het podium van het Posthuis Theater krijgen de burgemeesters en/of wethouders de gelegenheid hun gemeente aan te prijzen als sportgemeente van het jaar. Dagvoorzitter Kees Jongkind gaat de genomineerden bevragen op de vernieuwing van hun lokale sportbeleid.

Het spannende moment van het bekendmaken van de winnaar wordt ingeluid door juryvoorzitter Peter van der Velden, burgemeester van Breda en voorzitter Vereniging Sport en Gemeenten, die het juryrapport zal toelichten. Namens staatssecretaris Clémence Ross van VWS zal secretaris-generaal Roel Bekker - de winnaar bekend maken en de prijs overhandigen. De prijs bestaat behalve uit borden met de vermelding 'Sportgemeente 2006' bij grote in- en uitvalswegen van de gemeente, een promotiekist ook nog uit een bijzondere verrassing.

Na afloop van de prijsuitreiking zullen de voorzitter van de jury, Peter van der Velden en de wethouder of burgemeester van de winnende gemeente de pers te woord staan tijdens een persconferentie.

De verkiezing van de 'Sportgemeente van het Jaar' wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Programma uitslag verkiezing Sportgemeente van het Jaar 12.00 uur: aankomst wethouders/burgemeesters per helikopter op sportvelden van Sportstad Heerenveen 12.10 uur: binnenkomst wethouders/burgemeesters in Posthuis Theater, 't Fok 78 in Heerenveen 12.15 uur: juryrapport door juryvoorzitter Peter van der Velden 12.25 uur: bekendmaking en overhandigen prijs door Roel Bekker, secretaris generaal VWS namens staatssecretaris mevrouw Clémence Ross 12.35 uur: persconferentie in Posthuis Theater HeerenveenIngezonden persbericht