Gemeente Bleiswijk


NEDERLAND LEEST â GRATIS BOEK VERKRIJGBAAR IN UW BIBLIOTHEEK

Nog een paar weken en dan praat heel Nederland over één boek. Het boek âDubbelspelâ van de Antilliaanse schrijver Frank Martinus Arion staat dan in het middelpunt van een nieuwe grote campagne van het CPNB, de commissie die het Nederlandse boek propageert. De Bibliotheek Pijnacker-Nootdorp en de 3B-Bibliotheek stellen een gratis boek beschikbaar aan hun leden en nieuwe leden. Vanaf 20 september ligt in de vestigingen van de bibliotheek een intekenlijst klaar en kunnen leden hun gratis exemplaar reserveren (zolang de voorraad strekt). Ook via de websites van de bibliotheek kan een boek gereserveerd worden.

Op 20 oktober geven burgemeester Buddenberg en loco-burgemeester van der Kraan van Pijnacker-Nootdorp en drie prominente inwoners van de 3B-hoek ( Dhr Munster, directeur Rabobank, Corrie Ammerlaan, beeldend kunstenaar en Hans van Woerkom, verhalenverteller) het startsein voor de campagne in hun gemeenten. De bibliotheek overhandigt dan het eerste exemplaar, waarna iedereen het gereserveerde boek kan afhalen. In de campagneperiode tot 17 november zullen straks honderdduizenden Nederlanders gelijktijdig in de ban van hetzelfde boek zijn. Dit zal zeker stof tot discussie opleveren want âDubbelspelâ is een boek met veel themaâs: vriendschap, verraad, overspel, kortom een boek over mensen.

De campagne sluit met een feestelijke slotbijeenkomst in de bibliotheek van Pijnacker op 17 november. In Caribische sfeer wordt gediscussieerd over het boek, Theater Vlammen brengt op een ludieke manier toekomstige leeskringleden bij elkaar en in een speciale bibliobus is een verhalenverteller te beluisteren.

Meer informatie vindt u op de websites van de bibliotheek www.bibliotheekpijnackernootdorp.nl en www.3b-bibliotheek.nl.