Persuitnodiging Connexxion: Minister Peijs bij start module

Connexxion

PERSUITNODIGING

Geachte redactie,

Op woensdag 20 september zal minister Karla Peijs een deel bijwonen van de chauffeursmodule toegankelijkheid van de Stichting Perspectief en Connexxion. Deze module is bedoeld om chauffeurs en chauffeurs/bestuurders van Connexxion inzicht te geven in het reizen met een functiebeperking. De Stichting Perspectief en de Connexxion Academy hebben daarvoor een module ontwikkeld.

De module behelst een training van zes uur. Door het hele programma heen ervaren deelnemers steeds weer dat mensen met een beperking op de eerste plaats reizigers zijn. En dat goede dienstverlening zich richt op de persoon met wie je op dat moment contact hebt. De aanwezigheid van trainers met een beperking en ervaringsdeskundigen onderstreept de vanzelfsprekendheid hiervan en biedt een doorleefd referentiekader waar chauffeurs op kunnen teruggrijpen tijdens het uitoefenen van hun werk.

In 2010 moet het grootste deel van het openbaar vervoer toegankelijk zijn. Connexxion is al volop bezig met de voorbereidingen daarvoor. Meer dan 60% van haar materieel is op dit moment toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Alle bussen die nieuw instromen zijn toegankelijke lagevloerbussen die tevens zijn uitgerust met displays en automatische halteomroep.

Minister Karla Peijs vindt het belangrijk dat bedrijven zich actief bezighouden met toegankelijkheid. Met de komst naar de eerste training van deze module bewijst zij haar steun aan dit initiatief. Zij zal om 14.30 uur arriveren bij het busstation in Nieuwegein waar zij een klein deel van de module zal volgen. Daarvoor wordt ze ontvangen door de vice-voorzitter van de Groepsdirectie, Rob van Holten, in Theater De Kom, Passage 100.

U wordt van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

Op 5 oktober organiseert Connexxion in Euretco in Houten een Relatiedag Toegankelijkheid met het thema 'Voldoen de wettelijke kaders van toegankelijkheid aan de wensen van de reiziger?'. Sprekers zijn o.a. Pex Langenberg (ministerie van Verkeer en Waterstaat), Jan Walraven (Knooppunt Arnhem Nijmegen) en Willem Mes (directeur Connexxion OV). Tevens is er een informatiemarkt en zijn er discussieprogramma's. Als dagvoorzitter zal Lucille Werner optreden. U krijgt t.z.t. daarvoor ook een uitnodiging. U kunt zich echter ook al opgeven bij mij, h.opmeer@connexxion.nl of 06 463 77 464

Met vriendelijke groet,
Herman Opmeer
Mediavoorlichter