Ingezonden persbericht


UEFA bezoekt stadions EURO 2007

Een delegatie van de UEFA bezoekt de komende dagen de vier stadions waar volgend jaar de wedstrijden van het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 jaar op het programma staan. Samen met een KNVB-vertegenwoordiging onder leiding van toernooidirecteur Harry Been inspecteren de UEFA-mensen de faciliteiten in de stadions van Groningen, Heerenveen, Arnhem en Nijmegen. Zij zullen in het bijzonder aandacht schenken aan de voetbaltechnische aspecten (veld, kleedkamers, licht), beschikbare ruimtes (kantoor en ontvangst), de marketingmogelijkheden (hospitality en reclame-uitingen) en werkomstandigheden voor de media (televisie, perstribune, perskamer). Namens UEFA is in ieder geval Event manager Marcello Alleco aanwezig. In Arnhem staat ook een bezoek aan het stadhuis en het provinciehuis gepland. Op vrijdag 24 november vindt in Arnhem de loting plaats voor de eindronde.

Het programma voor de zogenaamde site-visit is als volgt:

Woensdag 20 september 10-13.00 uur Euroborg

14-17.00 uur Abe Lenstra Stadion

Donderdag 21 september 10.30-13.30 uur stadhuis en provinciehuis Arnhem

15-18.00 uur Gelredome

Vrijdag 22 september 9-12.00 uur De Goffert

Tijdens het eerste gedeelte van de rondgang door het stadion kunnen vertegenwoordigers van de media desgewenst meelopen. Na afloop van de volledige tour zijn de vertegenwoordigers van UEFA en KNVB korte tijd beschikbaar voor een kort verslag van de site visit en het beantwoorden van vragen van de media.

Het Europees kampioenschap wordt van 10 tot en met 23 juni 2007 gehouden. Komende maand worden zeven play-offwedstrijden gespeeld, waarvan de winnaars zich met Nederland kwalificeren voor het eindtoernooi. De aan elkaar gekoppelde landenteams spelen op 7/8 en 10/11 oktober heen- en terugwedstrijden. De zeven winnaars van deze duels plaatsen zich voor de eindronde in Nederland. Nederland, dat in juni onder leiding van KNVB-coach Foppe de Haan Europees kampioen werd, heeft zich als organiserend land automatisch geplaatst voor deelname aan het evenement. De volgende landenteams nemen het volgende maand nog tegen elkaar op:

Servië - Zweden

Tsjechië - Bosnië Herzegovina

Rusland - Portugal

Frankrijk - Israël

Engeland - Duitsland

Italië - Spanje

België - Bulgarije

Vertegenwoordigers van de media die tijdens de site visit op één van de genoemde locaties aanwezig willen zijn, wordt verzocht zich uiterlijk dinsdag 19 september 12.00 uur te melden bij rob.deleede@knvb.nl

Voor nadere informatie kunt u met ondergetekende contact opnemen op telefoonnummer 0343-499224 (optie amateurvoetbal)

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Rob de Leede
Communicatie

Woudenbergseweg 56-58 // 3707 HX ZEIST
Potbus 515 // 3700 AM ZEIST
Tel. 0343-499224 Fax 0343-499192
E-mail rob.deleede@knvb.nl Website www.knvb.nl