Actie Heel Nederland Danst feestelijk van start

Nisb

Barbara de Loor geeft voor jong en oud de aftrap van de nationale actie Heel Nederland danst, op woensdag 20 september tijdens de 50-plus beurs in Utrecht. De presentatie is in handen van Renate Schutte en Marcel Kuijer van Smartkidz op Z@pp. Heel Nederland danst is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) om Nederlanders op een aansprekende manier aan het bewegen te krijgen.

Startmoment
De aftrap vindt plaats op het beweegplein in hal 9 van de Jaarbeurs om 12.30 uur. Naast Barbara de Loor (ex-schaatster en winnares van Dancing with the Stars), zijn ook Renate Schutte en Marcel Kuijer (presentatoren van Smart Kidz op Z@pp). Onder leiding van dansdocente Helma Zenner geven zij het goede voorbeeld door alvast de bijbehorende dans te oefenen. Een belangrijk onderdeel van de actie is het verbeteren van het wereldrecord gelijktijdig dansen op 16 november.

Danst u mee?
Iedereen die wil laten zien dat bewegen voor hem of haar én voor ons allemaal belangrijk is of gewoon wil deelnemen aan een ludieke actie om zo te proberen in het Guinness Book of Records te komen, kan zich opgeven. Scholen, bedrijven, gemeenten, sportscholen, zorginstellingen en andere organisaties kunnen meedoen en zich opgeven via www.heelnederlanddanst.nl U danst dan met uw collega's, vrienden, bekenden of buren op 16 november vijf minuten lang op het nummer What a feeling van the Hughes Corporation (bekend van Irene Cara) en draagt bij aan het vestigen van een nieuw wereldrecord.

Beweegnorm
Heel Nederland danst is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) dat in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de landelijke beweegcampagne FLASH! uitvoert om Nederlanders aan te zetten minstens vijf dagen per week een half uur bewegen; stevig doorfietsen, lopen of andere inspanningen verrichten. Voor kinderen en jongeren ligt de zogeheten Nederlandse Norm Gezond Bewegen op een uur per dag. Voldoende bewegen levert aanzienlijke gezondheidswinst en zorgt bovendien voor ontmoeting en ontspanning. Met de actie Heel Nederland danst wil NISB mensen laten ervaren dat bewegen de sleutel is naar gezondheid én plezier.


Noot voor de redactie,