Politie Noord-Holland-Noord

Schietpartij en paardenleed in Ter Plaatse

Alkmaar, 19-09-2006 o Op woensdagavond besteed het opsporingsprogramma 'Ter Plaatse' van RadioTV Noord-Holland aandacht aan twee zaken vanuit de politieregio Noord-Holland Noord: een schietincident in Den Helder op zaterdag 2 september en de dood van een paard op donderdag 14 september in Heerhugowaard.

De eerste zaak gaat over een schietincident dat op zaterdag 2 september omstreeks 23.00 uur plaatsvond op het Seringenplein in Den Helder. Het slachtoffer, een inwoner van Den Helder, zat daar met zijn vriendin in een witte personenauto, toen plotseling het portier werd opengerukt. Een arm met een vuurwapen kwam naar binnen en er viel een schot. Hierbij raakte gelukkig niemand gewond. Eerder op de avond, omstreeks 21.00 uur, was er al sprake geweest van een woordenwisseling bij het park Quelderduin. De politie kon twee personen aanhouden, maar toch is de politie op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over de incidenten bij Quelderduin of op het Seringenplein. Daarnaast is het vuurwapen mogelijk weggegooid in de Jasmijnstraat. Een zoektocht leverde echter niets op. De recherche in Den Helder wil graag in contact komen met mensen die het wapen eventueel hebben gevonden of vinden.

De tweede zaak betreft een Arabische hengst die op donderdag 14 september vanaf een stukje grasland aan de Van Veenweg in Heerhugowaard op hol sloeg en omstreeks 13.00 uur met zwaar letsel werd aangetroffen op de Rustenburgerweg. Het paard stond met een ketting aan een metalen pen (spit). Vermoedelijk werd het dier daar losgemaakt en opgejaagd. Of het paard ook werd mishandeld is niet duidelijk. De politie vraagt ook hier de medewerking van het publiek. Zij wil graag weten of iemand personen bij het paard hebben gezien en waar het paard langs is gerend. Het incident is in behandeling bij de politie in Heerhugowaard.

De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Laatst gewijzigd 19-09-2006 14:25 | © Politie Noord-Holland Noord |