Ingezonden persbericht


Beleef de Tokyo Game Show en X06 thuis vanuit je luie stoel

Xbox Live nodigt Xbox 360-gebruikers uit nieuwe games, demo's, trailers en nieuws te bekijken, rechtstreeks van de beursvloer

Schiphol-Rijk, 18 september 2006 - Wie dit jaar niet op de gastenlijst voor de Tokyo Game Show of X06 staat, hoeft toch niets te missen. Xbox brengt deze belangrijke evenementen namelijk via Xbox Live bij gamers thuis. In navolging van het succes van 'E3: Bringing It Home' nodigt Xbox alle gamers uit om via Xbox Live Marketplace de Tokyo Game Show en X06 te beleven.

Negen dagen lang, van woensdag 20 september tot en met vrijdag 29 september, kunnen gamers de beste content van de Tokyo Games Show in Japan en X06 in Barcelona downloaden. Er zijn onder andere samenvattingen van persbijeenkomsten, dagelijkse updates en 'behind the scenes' videoreportages van de beursvloer. Ook zijn er de nieuwste speelbare gamedemo's en high-definition video's te downloaden. Het grootste deel van de content is slechts beschikbaar tot 30 september 09.00 uur, dus gamers worden aangeraden om alles te downloaden wat zij willen hebben, zodra het beschikbaar is.

In totaal kunnen gamers tijdens de periode van negen dagen ruim 100 stuks aan nieuwe content downloaden, waaronder een totaal nieuwe gameserie op Xbox Live. Naast nieuwe speelbare gamedemo's komen er ook nieuwe gamevideo's van verschillende games die tijdens Tokyo Game Show en/of X06 worden getoond, waaronder:

* Call of Duty 3 (Activision)
* Forza Motorsport 2 (Microsoft Game Studios)
* Kayne & Lynch: Dead Men (Eidos)
* Kingdom Under Fire: Circle of Doom (Microsoft)
* Project Sylpheed (Square-Enix)
* Shrek the Third (Activision)
* Viva Piñata (Microsoft Game Studios)
* Andere titels die tijdens Tokyo Game Show en X06 worden aangekondigd

Voor gamers die hun Xbox 360 verder aan hun eigen smaak willen aanpassen, komen er op Xbox Live nieuwe picture packs en themes beschikbaar voor diverse games, waaronder Alan Wake, Fable 2, Mass Effect en Forza Motorsport 2.

Gamers in heel Europa kunnen tijdens de event-week alle mogelijkheden van Xbox Live helemaal gratis beleven. Van 20 tot en met 29 september kan iedereen met een Xbox 360 gratis multiplayer gamen, chatten, high definition-content downloaden en nog veel meer. Deze gratis Xbox Live Gold-week wordt gesponsord door Windows Live Spaces.

Normaal gesproken kunnen alleen leden met een Xbox Live Gold-abonnement online gamen en deelnemen aan allerlei events, zoals Game With Fame-sessies. Maar vanaf woensdag 20 september 00.01 uur tot en met vrijdag 29 september 23.59 uur kan iedereen alle mogelijkheden van Xbox Live helemaal gratis uitproberen.

Het enige dat consumenten hoeven te doen, is ervoor zorgen dat hun Xbox 360 is aangesloten op een breedband-internetverbinding. Daarmee krijgen ze standaard het Xbox Live Silver-niveau, dat op 20 september automatisch wordt opgewaardeerd naar het Gold-niveau. Vanaf dat moment hebben ze toegang tot multiplayer-gaming, 'retro-style' Xbox Live Arcade-games, de nieuwste gamedemo's, filmtrailers, en muziekclips en andere high-definition content.

Op Xbox.com (http://xbox.com/bringingithome) is meer informatie te vinden over de events op Xbox Live.Ingezonden persbericht