Gemeente Rotterdam


---

19 september 2006

Wethouder Leonard Geluk

op stap met leerling 't Gemaal

Jeugdwethouder Leonard Geluk ontmoet op woensdag 20 september Rosandy Balentina, een leerling van 't Gemaal. De kennismaking vindt plaats in 't Gemaal aan het Afrikaanderplein. De ontmoeting van de leerling en de wethouder staat in het teken van praktijkgericht onderwijs in Rotterdam. Leonard Geluk is benieuwd naar wat Rosandy doet tijdens zijn opleiding in de bediening van 't Gemaal.

Sinds de opening staat marktrestaurant 't Gemaal in het middelpunt van de belangstelling. Maar wat leren de leerlingen van eigenlijk in het restaurant? Waar bestaat hun opleiding uit? Om dit te weten te komen loopt de wethouder een ochtend mee tijdens een paar lessen en doen ze samen inkopen op de Afrikaandermarkt voor het restaurant. Tot slot gaat Leonard Geluk zelf ook nog even helpen in de bediening.

Tijdens de presentatie van het coalitieakkoord in mei eerder dit jaar is door formateur Boekhoud en de beoogde wethouders toegezegd dat het College de leerlingen van het Gemaal beter willen kennen. In de maanden augustus en september gaat iedere wethouder een woensdagmiddag met een leerling op stap. Rosandy zal Leonard Geluk woensdag vertellen wat hij vindt van Rotterdam en laten zien wat hij leert in 't Gemaal.

U bent van harte uitgenodigd bij de kennismaking in 't Gemaal. De ontmoeting is van 10.00 tot 13.30 uur. Adres 't Gemaal: Pretorialaan 141, Rotterdam.

noot voor de redactie/