Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

POSTMAN - live
KRAAK EN SMAAK - live
Twee superieure Nederlandse acts tijdens Amsterdam Dance Event in de Melkweg De Melkweg heeft tijdens het Amsterdam Dance Event weer een keur aan artiesten uit binnen- en buitenland uitgenodigd. Op donderdag 19 oktober is het de eer aan de Engelsman Dave Clarke, op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober zijn het echter de Nederlanders Postman en Kraak & Smaak die laten zien wat Nederland op dancegebied in petto heeft.
Vrijdag 20 oktober | 21.30 uur | 12,00 + lidmaatschap POSTMAN amsterdam dance event special
Met het nieuwe album `Green' bevestigt Postman de positie als beste hiphop/reggae groep van Nederland. `Postman' inderdaad ­ niet `Postmen'. Frontman The Anonymous Mis besloot na de breuk met de twee andere kernleden van de groep onder de enkelvoudige naam verder te gaan. Het nieuwste, vierde Postman album is er echter niet kaler op geworden. In tegendeel: de nummers lijken meer volwassen en solide dan op de vorige twee, minder succesvolle Postmen platen. Moderne hiphop, oude soul en onvervalste reggae, aangevuld met gospel en bluesinvloeden.
The Anonymous Mis, bij vrienden en vrouwlief Anouk ook wel bekend als Remon Stotijn, koos op dit album voor een persoonlijke insteek. De periode voorafgaande aan de albumopnames was niet makkelijk, met name door de breuk met de twee andere postbodes Shyrock en G-Boah. De teksten op het nieuwe album gaan over deze periode en over de voorafgaande jaren, met thema's als vriendschap, afgunst en ambitie. Live kent Postman een heel nieuwe en zeer uitgebreide bezetting met gitaar, bas, drum en keyboards ondersteund door zangeressen.
Zaterdag 21 oktober | 22.00 uur | 13,00 + lidmaatschap KRAAK & SMAAK live ­ amsterdam dance event special Noem het hip, noem het lounge, noem het soulvolle funky-jazzy-groovy organische fusion of noem het ­ zoals de heren zelf ­ future funk, weinigen zullen betwisten dat Kraak en Smaak momenteel dé dance-sensatie van dansminnend Nederland is. De zomerse grooves, vette bassen, gekke sampletjes en dansbare breakbeats maken zelfs de koudste winternacht op een eenzaam zolderkamertje tot een broeierige zomerse dag aan het strand en nemen als bij toverslag de regie van je lichaam over. Voor je het weet gaan de armpjes rap de lucht in en de voetjes nog rapper van de vloer.
En de beste dansact van Nederland hoort natuurlijk thuis op een festival in dezelfde orde van grootte. Zaterdag 21 oktober vereren de heren dan ook voor het eerst sinds lange tijd de Melkweg in het kader van het Amsterdam Dance Event met een heuse liveshow. Op Žs werelds grootste clubfestival met meer dan 300 internationale DJŽs en artiesten op meer dan 30 Amsterdams beste podia zal Kraak en Smaak zéker geen vreemde eend in de bijt zijn.

Ingezonden persbericht