Balkenende debatteert met oudere kiezers na Prinsjesdag

Nat. comite van de ouderen

Balkenende debatteert met oudere kiezers na Prinsjesdag

Politieke kopstukken presenteren zich op 50PlusBeurs

Op woensdag 20 september om 11.30 uur debatteert Premier Balkenende op de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs te Utrecht op het Politiek Plein met oudere kiezers over de op Prinsjesdag geformuleerde beleidsplannen. Dankzij het uitstel van de Algemene Beschouwingen is dit de eerste mogelijkheid voor direct kiezerscontact ná de Troonrede. Oudere kiezers bepalen 80 van de 150 kamerzetels en vormen zo een machtige kiezersgroep. Op het Politiek Plein strijden naast Balkenende ook Wouter Bos, Mark Rutte, André Rouvoet en vele andere Tweede Kamerleden om de gunst van de 50plus kiezer. Deze doelgroep, tijdens de laatste verkiezingen goed voor meer dan de helft van het beschikbaar aantal zetels, krijgt op de 50PlusBeurs dagelijks de kans te debatteren en zo rechtstreeks de politici ter verantwoording te roepen voor het gevoerde (ouderen) beleid. Met het oog op de verkiezingen zijn alle politieke partijen vertegenwoordigd op de 50PlusBeurs.
Tijdens de laatste Tweede Kamer Verkiezingen is de macht van de 50 plussers bevestigd. In het verleden struikelde het CDA met Brinkman in de AOW discussie en was er een korte opleving van ouderenpartijen. Ook nu zijn nieuwe ouderenpartijen opgericht en aanwezig op de beurs.
De grootte van het potentieel (ruim 5 miljoen stemmers), de trouwe opkomst én de invloedrijke lobby van de ouderenorganisaties geven de 50-plussers een strategische positie bij de verdeling van de macht.
Het Politiek Plein is onderdeel van de 50PlusBeurs. De 50PlusBeurs telt ruim 550 standhouders op 40.000 m2 in 5 beurshallen, verdeeld over de thema's Vakantie, Vrije Tijd, Wonen, Body & Soul, Maatschappij en Welzijn.
De veertiende editie vindt plaats van 20 tot en met 24 september in de Jaarbeurs te Utrecht voor naar verwachting bijna 100.000 bezoekers.
Het is daarmee 's werelds grootste evenement voor ouderen.

Meer over de 50PlusBeurs op www.50plusbeurs.nl

---