DSM


Published: 08:15 20.09.2006 GMT+2 /Source: DSM N.V. /AEX: DSM /ISIN: NL0000009827

DSM verkoopt farmaceutische productielocatie in Michigan (VS) aan Albemarle

DSM Pharmaceutical Products, een businessgroep van Koninklijke DSM NV, heeft met Albemarle Corporation in Baton Rouge (Louisiana, VS) een overeenkomst getekend over de verkoop van de activa en activiteiten van DSM's farmaceutische productielocatie in South Haven (Michigan, VS). Over deze transactie, die naar verwachting op 30 september 2006 zijn beslag zal krijgen, zijn geen details bekendgemaakt. De transactie levert DSM een kleine boekwinst op.

In december vorig jaar besloot DSM door sluiting of verkoop afstand te doen van de productielocatie South Haven, die zich richt op de productie van generieke werkzame bestanddelen van geneesmiddelen. De verkoop van de locatie South Haven is een integraal onderdeel van de herstructurering van de productieactiviteiten van DSM Pharmaceutical Products zoals genoemd in DSM's strategie Vision 2010.

"We zijn zeer verheugd dat we door middel van deze transactie met Albemarle de toekomst van de locatie en de werkgelegenheid van meer dan 100 van onze werknemers in South Haven hebben weten veilig te stellen", zegt Leendert Staal, directeur van DSM Pharmaceutical Products.


DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. DSM's strategie, genaamd Vision 2010 - Building on Strengths, is gericht op winstgevende en innovatieve groei van de specialty-activiteiten van de onderneming. De pijlers van deze strategie zijn marktgedreven groei, innovatie en uitbreiding in opkomende economieën. DSM heeft een jaaromzet van ruim EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 22.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.