Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Barneveldse aangereden en gewond

Publicatiedatum: 20-9-2006 9:20:18

Barneveld - Bij een verkeersongeval op de Thorbeckelaan in Barneveld is dinsdagmiddag een 75-jarige vrouw uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer reed rond half vier met een fiets met hulpmotor vanuit een uitrit de rijbaan op. Kennelijk had ze een naderende auto, bestuurd door een 22-jariger man uit Lunteren, niet opgemerkt. De Lunterenaar kon een aanrijding ook niet meer voorkomen en raakte de achterzijde van de fiets van de Barneveldse. De vrouw liep door de aanrijding een hoofdwond en kneuzingen op. Ze is ter behandeling naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Wageningse aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 20-9-2006 9:19:21

Wageningen - De politie van Wageningen heeft dinsdagmiddag na een aanrijding op de Keijenbergseweg een 71-jarige automobiliste uit die stad aangehouden wegens het rijden onder invloed. De Wageningse raakte rond kwart voor vier betrokken bij een aanrijding met een 34-jarige Renkumer ter hoogte van de kruising met de Regentesselaan. De twee reden achter elkaar waarbij de Wageningse voorop reed. Ter hoogte van de kruising met de Regentesselaan wilde de vrouw linksaf en moet daartoe afremmen. De Renkumer merkte dit kennelijk te laat op en botste achter op de wagen van de Wageningse. Beiden waren met de schrik vrij gekomen. Agenten roken alcohol bij de vrouw waarop ze mee moest naar het politiebureau. De vrouw bleek echter niet in staat de ademanalyse te volbrengen, waarop bloed werd afgenomen voor een bloedproef. De Renkumer bleek nog een boete te hebben openstaan die gelijk werd afgerekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vier auto's op elkaar bij kop-staart botsing

Publicatiedatum: 20-9-2006 9:18:45

Oosterbeek - Op de Utrechtseweg in Oosterbeek zijn dinsdagmiddag vier auto's afgesleept nadat ze op elkaar waren gebotst. Eén van de bestuurders, een 48-jarige man uit Oosterbeek, leek aanvankelijk letsel te hebben opgelopen. De man werd onderzocht door een verpleger op de motorambulance maar die constateerde geen letsel. De aanrijding gebeurde omstreeks kwart voor één toen de Oosterbeker stilstond om een inrit in te kunnen rijden. Daarachter stonden nog twee auto's stil. Een 52-jarige vrouw uit Arnhem die aan kwam rijden merkte te laat de het verkeer voor haar stilstond en reed de achterste wagen aan. Daardoor werden de voorste auto's tegen elkaar geduwd waardoor uiteindelijk alle vier de auto's schade opliepen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (14) aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 20-9-2006 9:18:12

Nijkerk - Een veertienjarig meisje uit de gemeente Barneveld is dinsdagochtend in Nijkerk aangehouden wegens winkeldiefstal. Het meisje werd rond acht uur door winkelpersoneel van een zaak aan de Frieswijkstraat betrapt en zou enkele flesjes frisdrank hebben gestolen. Het meisje werd vervolgens aan de politie overgedragen. In het politiebureau bekende ze de diefstal te hebben gepleegd waarna ze later aan haar ouders werd overgedragen. Justitie beslist verder wat er met haar gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Boete voor Wageningse na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 20-9-2006 9:17:34

Wageningen - Een 52-jarige vrouw uit Wageningen heeft dinsdagmiddag een boete van 130 euro gekregen in verband met winkeldiefstal in haar woonplaats. De vrouw werd omstreeks kwart over vier door winkelpersoneel van een zaak aan de Tarthorst aan de politie overgedragen. Volgens het personeel zou de Wageningse voor 14,50 euro aan levensmiddelen hebben meegenomen zonder af te rekenen. De Wageningse bekende de diefstal en moest de buit teruggeven. Na verhoor is ze met een boete naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053