Siemens

Persbericht

0609.837

Den Haag, dinsdag 19 september 2006

Siemens neemt netwerkbeheer over voor Brasil Telecom

Brasil Telecom heeft de divisie Siemens Communications (Com) opdracht gegeven tot het exploiteren en onderhouden van de netwerkinfrastructuur in de deelstaten Santa Catarina en Paraná. Het netwerk van de telecom-operator telt in dit gebied ruim 3,2 miljoen aansluitingen en strekt zich uit over een oppervlak van circa. 300.000 km². Het contract met Brasil Telecom heeft een looptijd van drie jaar en een volume van ruim 75 miljoen euro.

Met deze opdracht is de 100e 'managed services'-opdracht voor Siemens en maakt Com de grootste aanbieder van 'managed services' in Brazilië. Op de Braziliaanse telecommunicatiemarkt, met een aandeel van ruim 40 procent de grootste Latijns-Amerikaanse markt voor telecommunicatie en managed services, woedt een felle concurrentiestrijd.

Siemens neemt de exploitatie en het onderhoud van het telecommunicatienetwerk voor haar rekening. Met deze diensten kan Brasil Telecom bedrijfskosten optimaliseren en tegelijkertijd het risico van netwerkuitval minimaliseren. De keuze voor Siemens heeft twee redenen. In de eerste plaats de sterke locale aanwezigheid van Siemens. In de tweede plaats is Siemens in staat om draadloze en vaste netwerken te beheren die componenten van uiteenlopende leveranciers bevatten. Deze opdracht is een belangrijke mijlpaal in onze wereldwijde groeistrategie met managed services en onderstreept de uitstekende reputatie en het attractieve productenspectrum van Com Carrier Services, aldus Daniel-Rui Felicio, hoofd van de business-unit Carrier Services bij Com.

Siemens Communications is in de telecommunicatie-industrie een van 's werelds grootste aanbieders. De divisie biedt een compleet spectrum van innovatieve oplossingen voor spraak- en datacommunicatie. Het omvangrijke aanbod reikt van losse toestellen tot en met complexe netwerkinfrastructuren voor ondernemingen en exploitanten van draadloze en draadgebonden telecommunicatie, inclusief bijbehorende dienstverlening. De grootste divisie van Siemens AG heeft vestigingen in meer dan 160 landen en behaalde in het boekjaar 2005 (ultimo 30 september) met circa 54.500 medewerkers een omzet van ruim EUR 13 miljard. Voor meer informatie over Siemens Communications zie www.siemens.nl.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel: (070) 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo