DAF Trucks Onderscheiding overhandigd aan DAF president-directeur Aad Goudriaan DAF XF105 is 'International Truck of the Year 2007'

Tijdens een speciale feestelijke bijeenkomst aan de vooravond van de 61e IAA Nutzfahrzeuge, die van 21 tot en met 28 september plaatsvindt in Hannover, ontving DAF president-directeur Aad Goudriaan de onderscheiding voor de 'International Truck of the Year 2007' uit handen van Andy Salter, voorzitter van de jury. DAF ontving deze meest prestigieuze prijs in de truckindustrie voor zijn nieuwe topmodel XF105, die in januari van dit jaar in productie ging. "Dit is een grote erkenning voor onze gehele organisatie", reageerde Goudriaan. "Maar ook voor onze klanten die ons dagelijks voorzien van input om de beste trucks nog beter maken."

De XF105 voor de lange afstand en zwaar transport beschikt over een gerestyled exterieur, een compleet nieuw interieurontwerp, een nieuwe lay-out van het chassis en de nieuwe 12,9 liter PACCAR MX-motor, die beschikbaar is in zowel Euro 4 als Euro 5 specificatie. De DAF XF105 zet nieuwe normen op het gebied van kwaliteit, efficiency en transportprestatie, maar ook op het gebied van interieurontwerp, comfort, ergonomie en rij-eigenschappen.

'XF105 zet DAF's reputatie voort'
"De DAF XF105 zet de reputatie voort die DAF heeft opgebouwd op het gebied van uitstekende trucks voor de lange afstand", zo lichtte juryvoorzitter Andy Salter de erkenning voor de XF105 toe. "Dit marktsegment blijft een van Europa's grootste en belangrijkste sectoren en om hierbinnen succesvol te blijven moet een truck zowel voldoen aan de uitdagende eisen van de chauffeur als van de transportondernemer. Met de XF105 spreekt DAF deze twee klantgroepen op overtuigende wijze aan."

"Bij het uitbrengen van de stemmen besteedde de jury speciale aandacht aan de indrukwekkende nieuwe MX-motor. Deze motor levert uitstekende prestaties voor de chauffeur met daarbij de belofte van lagere exploitatiekosten voor de ondernemer. Bovendien was de jury zeer te spreken over de verbeteringen die de ontwikkelaars van DAF hebben aangebracht om het cabine-interieur van de XF105 nóg aantrekkelijker te maken. DAF is er altijd trots op geweest dicht bij de klant te staan en dat blijkt ook uit de lange lijst van detailverbeteringen die door de ontwikkelaars zijn doorgevoerd, waardoor alle kleinigheidjes zijn aangepakt die door chauffeurs en transportondernemers werden genoemd. Met deze aandacht voor detail verzekerde de XF105 zich van de meeste stemmen bij de verkiezing van dit jaar."

"De XF105, geïntroduceerd in de lente van 2006, won 38% van de stemmen van de International Truck of the Year-jury, waarvan de negentien leden afkomstig zijn uit verschillende Europese landen. Renault won 27% van de stemmen en de Volvo FL 14%", aldus IToY-voorzitter Andy Salter.

Meer dan 12.500 orders
DAF president-directeur Aad Goudriaan zei zich bevoorrecht te voelen de onderscheiding in ontvangst te mogen nemen. De eer gaat volgens hem naar iedereen binnen de DAF-organisatie. "Ons gehele team werkt er continu hard aan om de beste trucks nog beter te maken. Het is fantastisch dat al die inspanningen op deze manier worden bekroond. Bovendien is de 'International Truck of the Year 2007'-onderscheiding een erkenning voor onze leveranciers, voor onze dealers en natuurlijk voor onze klanten die waardevolle input gaven voor de ontwikkeling van de winnende XF105. Bovendien is de onderscheiding een fantastisch eerbetoon aan alle klanten die al gekozen hebben of nog zullen kiezen voor de nieuwe XF105. Tot op heden zijn al meer dan 12.500 XF105 trucks verkocht."

DAF Trucks N.V. is een vooraanstaande producent van lichte, middelzware en zware trucks met een West-Europees marktaandeel van bijna 15% in het segment boven 15 ton. Vorig jaar leverde DAF in totaal 52.500 trucks af in markten binnen en buiten Europa. Bovendien ontwikkelt en produceert DAF componenten zoals assen en motoren voor fabrikanten van bussen en speciale voertuigen. DAF Trucks N.V. heeft productiefaciliteiten in Eindhoven en Westerlo (België), meer dan 1.000 verkoop- en servicedealers in Europa en meer dan 7.000 medewerkers. DAF Trucks N.V. is onderdeel van PACCAR, de wereldwijde leider in kwaliteit op het gebied van ontwikkeling en productie van lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen. PACCAR aandelen worden verhandeld aan de Nasdaq Stock Market, symbool PCAR. De website is te vinden onder www.paccar.com.

Hannover, 19 september 2006