Verkeershandhaving


Twee doden en meerdere gewonden bij ongevallen in Zeeland

20 september 2006

Een 21-jarige onderwijzeres uit het Zeeuwse IJzendijke is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een frontale botsing op de N61 ter hoogte van Hoek. In de auto zaten ook vier leerlingen van de school. Drie van hen raakten zwaargewond. De kinderen zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Gent.

Het ongeval vond rond 09.45 uur plaats ter hoogte van parkeerplaats De Braakman. De lerares was met vier van haar leerlingen uit de gemeente Sluis op weg naar Vlissingen.

Verkeerde weghelft
Een 53-jarige automobiliste uit Middelburg raakte met haar rechterwiel in berm en raakte op de verkeerde weghelft. Zij reed frontaal tegen de auto met de kinderen aan. Een 11-jarig meisje bleef ongedeerd, een jongen van 12 raakte gewond, maar minder ernstig dan de twee meisjes. Hij ligt in het ziekenhuis in Terneuzen. De N61 is enige uren afgesloten geweest in beide richtingen.

Dinsdagmiddag worden de medeleerlingen van de gewonde kinderen op school geïnformeerd. Slachtofferhulp is hierbij aanwezig.

Dode en gewonden door verkeersongeval Nieuwdorp
Door een verkeersongeval op industrieterrein Vlissingen-Oost bij het Zeeuwse Nieuwdorp is dinsdag een 51-jarige man uit Polen omgekomen. Een 20-jarige Goesenaar is zwaargewond met de traumahelicopter naar het ziekenhuis in Antwerpen vervoerd, meldde de politie.

Aanhangwagen
De Goesenaar reed met de Pool in een auto met daarachter een aanhangwagen, die vermoedelijk te zwaar was beladen. De combinatie begon in een bocht te slingeren. Zij draaide een halve slag, waarna een tegemoetkomende auto ertegen aanreed. De inzittenden van die auto, een vrouw van 57 jaar en een man van 63 jaar uit Middelburg, raakten lichtgewond.