Politieberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 20-09-2006

Aangehouden na belediging

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij een toezichthouder had beledigd. Omstreeks 15.00 uur spraken toezichthouders een hondenbezitter aan op de Mariastraat. De man was hier kennelijk niet van gediend en bedreigde en beledigde mondeling de toezichthouders. De politie werd gewaarschuwd en de 26-jarige druktemaker uit Utrecht werd aangehouden.

Overval

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een overval gepleegd op een winkel aan de Oudegracht. Omstreeks 16.00 uur kwamen twee mannen de winkel binnen. Een blanke man keek wat rond in de winkel terwijl een man met een getinte huidskleur op een gegeven moment naar de medewerkerster liep en haar bedreigde met een wapen. De medewerkster ging heel hard gillen waardoor beide mannen het hazenpad kozen, zonder buit. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld; 0900-8844.

Niet kunnen wachten

UTRECHT- Op dinsdagochtend werden een groot aantal bekeuring uitgeschreven voor personen die op de (snel)weg liepen.

Omstreeks 05.00 uur hield de politie toezicht bij het terrein aan de automarkt aan de Sartreweg. De wekelijkse automarkt begint hier om 06.00 uur maar veel kopers proberen al zaken te doen voordat de autos(trailers) het terrein op rijden. Dit zorgt regelmatig voor gevaarlijke situaties omdat aspirant kopers op de weg lopen en zelfs tot op de snelweg A 27 op zoek gaan naar een goede koop. In totaal kregen 29 personen een bekeuring omdat ze over de (snel) weg liepen en/of buiten het terrein handelde. 1 Persoon wilde kennelijk onder een bekeuring uitkomen en rende hard weg. Hij zag echter een sloot over het hoofd en liep een nat pak op. Omdat het hier veelal om buitenlandse kopers ging moest men direct de bekeuring betalen en werd voor 1300 euro aan boetes geïnd.