Politie Haaglanden

persberichten 20 september

Haaglanden, 20-09-2006

Door rood: fietser aangereden
Den Haag Een 34-jarige man uit Estland is gistermorgen omstreeks 10.20 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Waldeck Pyrmontkade. Het slachtoffer werd aangereden door de 34-jarige Haagse bestuurder van een scooter. De scooter reed door rood, sloeg linksaf en zag de fietser over het hoofd. Het slachtoffer is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Hoge nood
Den Haag Een 47-jarige man uit Delft had vannacht zon behoefte aan liefde dat hij, na een operatie aan zijn hand eerder op de dag, wegliep uit een Delfts ziekenhuis en zich naar de Geleenstraat spoedde. In de prostitutiestraat ging de man tegen de vlakte en zo werd hij omstreeks 02.00 uur door politieagenten aangetroffen. De man krabbelde bij het zien van de agenten op en deze zagen dat de man om zijn pols een verband droeg waaruit een infuusnaald stak. Tegen de agenten verklaarde de 47-jarige dat hij uit het ziekenhuis was weggelopen. Na overleg met een arts uit het Delftse ziekenhuis is in het Haagse Westeinde Ziekenhuis de infuusnaald verwijderd en zijn de pols en de hand van de man opnieuw verbonden.

Klem in opklapbed
Den Haag Een 1-jarig meisje heeft gisteren enkele benauwde minuten doorgemaakt in een opklapbed. Het kindje was omstreeks 09.10 uur door onbekende oorzaak klem komen te zitten in een opklapbed in de woning van haar ouders aan de Marktweg. Politieagenten hebben het meisje bevrijd door het opklapgedeelte van het bed te verwijderen. De peuter bleef ongedeerd.

Vernieler auto loopt tegen de lamp
Den Haag - Er wordt ingebroken in een auto op de Noordpolderkade, was de melding die politieagenten woensdagmorgen 20 september omstreeks
1.20 uur kregen. Aangekomen op de plek des onheils zagen zij een 28-jarige Hagenaar lopen die voldeed aan het signalement. De verdachte is vervolgens aangehouden voor vernieling: een zijspiegel was kapot en er zatten krassen op het portier. Van inbraak was geen sprake.

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren
Den Haag - Bij een alcoholcontrole op de Kijkduinsestraat op 19 september is een 47-jarige man uit Maassluis omstreeks 22.00 uur tegen de lamp gelopen. De man bleek maar liefst 765 ug/l te blazen en moest zijn rijbewijs meteen inleveren.

Te hard: 108 boetes
Den Haag - 932 automobilisten die vrijdag 19 september tussen 13.00 en 16.30 uur op de Ersamusweg reden, zijn gecontroleerd op snelheid. 108 van hen bleken de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u te hebben overschreden. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Verschillende ongelukken met letsel
Den Haag - Een 26-jarige automobilist uit Bruinisse zag op 19 september om 9.35 uur op de Poeldijkseweg een 16-jarige bromfietser uit Wateringen over het hoofd bij het afslaan. De brommer reed met de voorzijde tegen de achterkant van de auto. De bromfietser is vervoerd naar het ziekenhuis met een sleutelbeenbreuk.
Later op de dag overkwam een 27-jarige bromfietser uit Den Haag hetzelfde. Hij werd om 18.47 uur op de Wingerd aangereden door een 36-jarige Haagse automobiliste. Laatstgenoemde wilde het fietspad oversteken en zag daarbij het slachtoffer niet aankomen. De bromfietser is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Winkeldief mag blijven
Leidschendam De politie heeft dinsdag 19 september om 13.30 uur in een supermarkt aan de Weigelia een 39-jarige Hagenaar wegens winkeldiefstal aangehouden. De man moest nog een bedrag van 1620 euro aan boetes betalen. Omdat de Hagenaar dit niet kon betalen, moet hij een vervangende hechtenis van 24 dagen uitzitten.

Spelende kinderen op dak raadhuis
Voorburg Drie jongens, die met speelgoedwapens op het dak van het raadhuis in de Herenstraat aan het spelen waren, hebben hiermee flinke opschudding veroorzaakt. Omwonenden belden dinsdag 19 september om 19.30 uur de politie met de mededeling, dat er gewapende en gemaskerde mannen op het dak van Huize Swaensteijn liepen. In het raadhuis was een raadscommissie aan het vergaderen. De politie sloot onmiddellijk een deel van de Herenstraat af en riep het arrestatieteam ter plaatse. Na enige tijd kwamen drie jongens (15, 16 en 17 jaar uit Leidschendam-Voorburg) aangewandeld, die zich van geen kwaad bewust waren. Ze hadden de speelgoedwapens op de kermis gewonnen en dachten dat je er dan ook wel in het openbaar mee mag spelen. De minderjarige jongens zijn na verhoor door hun ouders opgehaald.

Tragisch dodelijk ongeval Schipluiden
Schipluiden Een 3-jarig meisje verongelukte op dinsdag 19 september om 19:15 uur op het erf van haar vader aan de Willemoordseweg. Haar 39-jarige vader overreed met zijn landbouwvoertuig de peuter. Het meisje bezweek korte tijd later aan haar verwondingen in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Monster In een woning aan de Haagweg trof de politie op dinsdag 19 september om 09:45 uur een hennepkwekerij aan. In totaal werden 401 hennepplanten afgevoerd en vernietigd. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij een M-melding, meld misdaad anoniem 0800-7000. Naar de bewoner wordt een nader onderzoek ingesteld.

Kop staart met vier autos
Zoetermeer - Vier autos werden zwaar beschadigd bij een aanrijding op dinsdag 19 september om 08:00 uur op de Oostweg. Een 42-jarige Zoetermeerder botste achterop een stilstaande file. Hierbij werden enkele autos tegen elkaar opgeduwd. Twee personenautos moesten worden weggesleept.

Winkeldiefstal in vereniging
Zoetermeer Twee Zoetermeerders (34 en 42 jaar) werden op dinsdag 19 september om 14:15 uur aangehouden in een winkel aan de Van Stolberglaan. De twee vrouwen hadden een aantal winkelgoederen meegenomen zonder daarvoor te betalen. Op het moment dat zij de kassa passeerden werden ze aangehouden.

Aanrijding onder invloed
Zoetermeer Een 55-jarige automobilist uit Benthuizen veroorzaakte op dinsdag 19 september om 19:00 uur een aanrijding in de Edisonstraat. De man botste tegen een 47-jarige automobiliste uit Zoetermeer. Politieagenten die de aanrijding onderzochten roken al snel een alcohollucht bij de 55-jarige man. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 640 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Na aanrijding in de sloot
Zoetermeer Twee inwoners (16 en 19 jaar) uit Benthuizen belandden op dinsdag 19 september met hun scooter in de sloot. De twee reden over de Zegwaartseweg en op het moment dat zij een auto links inhaalden stuurde de bestuurster (73 jaar) plotseling naar links. Zij botste tegen de jongens die vervolgens met scooter en al in de sloot terecht kwamen. Wonderwel raakte niemand gewond.