Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Rijbewijs ingevorderd van beschonken Doetinchemmer
Publicatiedatum: 20-9-2006 9:56:29

Zevenaar - De politie van Zevenaar heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Bergvrede het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige Doetinchemmer. De man werd omstreeks één uur in beschonken toestand achter het stuur van zijn auto aangetroffen. Getuigen hadden de man klem gezeten nadat ze gezien hadden dat hij weg wilde rijden terwijl hij daar niet toe in staat leek te zijn. Gewaarschuwde agenten namen de Doetinchemmer mee naar het politiebureau. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van 1,47. Dat is bijna driemaal zoveel als is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Publicatiedatum: 20-9-2006 9:55:58

Oosterhout (Gld.) - Een 35-jarige automobilist uit Arnhem is dinsdagavond op de autosnelweg A15 bij Oosterhout zijn rijbewijs kwijtgeraakt na een snelheidsovertreding. De man werd omstreeks negen uur door surveillerende agenten geklokt met een snelheid van 200 km/u. Na correcties bleef daar een netto gereden snelheid van over van 181 km/u: een overschrijding van 61 km/u. Bij snelheidsoverschrijdingen van 50 km/u of meer kan de politie het rijbewijs invorderen. De Arnhemmer had de aandacht getrokken van surveillerende agenten in een onopvallende auto. Toen ze de achtervolging inzetten bleek hij ver boven de maximumsnelheid te zitten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles-op-verzoek in Elst

Publicatiedatum: 20-9-2006 9:55:11

Elst - Op de 2e Lange Voren en de Industrieweg-Oost in Elst zijn dinsdag verkeerscontroles gehouden op verzoek van buurtbewoners. Die hadden eerder bij hun wijkagent aangegeven dat er onveilig zou worden gereden op beide wegen. Het verkeershandhavingsteam controleerde daarom tussen half elf en twaalf uur op de 2e Lange Voren ter hoogte van de Valburgseweg. In dat tijdsbestek werd van 40 bestuurders de snelheid gemeten met behulp van de Lasergun. In 2 gevallen moest het bonnenboekje worden getrokken. Hoogst gemeten snelheid was 65 km/u waar maximaal 50 is toegestaan. Nog eens 3 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze geen gordels droegen.
Op de Industrieweg-Oost werden tussen twaalf en twee uur 19 bekeuringen uitgedeeld. De meeste bekeuringen waren voor snelheidsovertredingen (16 stuks), waarbij een hoogst gemeten snelheid werd genoteerd van 103 km/u. Ook op deze weg mag maximaal 50 gereden worden. De drie overige bekeuringen waren voor rijden zonder gordel, een foutieve hulpkoppeling van een aanhanger en rijden zonder bromfietscertificaat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---