BedrijfsautoRAI

Nieuwe Ford Transit 'International Van of the Year 2007'

(9/20/2006)
De nieuwe Ford Transit heeft de prestigieuze titel 'International Van of the Year 2007' in de wacht gesleept. De jury die de 'Van of the Year' kiest bestaat uit journalisten die zijn gespecialiseerd in bedrijfsauto's. De leden van de jury zijn afkomstig uit 19 Europese landen. De nieuwe Ford Transit won de titel voor 2007 in, wat werd omschreven als "één van de zwaarst bevochten 'Van of the Year'-competities ooit."
"2006 is een geweldig jaar geweest voor nieuwe lichte en middelzware bedrijfsauto's waardoor de concurrentiestrijd dit jaar feller was dan ooit. Dit geeft de titel voor de Ford Transit nog meer glans," aldus John Fleming, president en CEO van Ford Europa. "Het is een geweldige prestatie dat we er na het succes van de Transit in 2001 en de Transit Connect in 2003 opnieuw in zijn geslaagd om de titel 'Van of the Year' te winnen. Deze beloning is een prachtige erkenning voor iedereen bij Ford Europa die heeft meegewerkt aan het succesverhaal van de Ford Transit."

In het officiële rapport deelde de 'Van of the Year'-jury het volgende mee: "De jury was zwaar onder de indruk van het feit dat de ingenieurs van Ford erin zijn geslaagd om één van de beste Europese bedrijfsauto's nóg verder te verbeteren. Zowel in de stad als op de snelweg demonstreert de Transit zijn uitmuntende rijkwaliteit."

Meer uit het rapport: "Verder heeft de jury waardering voor het feit dat de ontwerpers en ingenieurs van Ford, meer dan andere fabrikanten, continu in contact staan met bestaande en potentiële klanten zodat steeds bekend is wat hun wensen zijn.

Dit heeft ertoe geleid dat het interieur van de Transit-cabine overeenkomsten vertoont met dat van een personenauto. De achterliggende filosofie is dat bestuurders van bedrijfsauto's vaak veel meer tijd in hun auto doorbrengen dan bestuurders van personenauto's.

De hoge ergonomische standaards gelden niet alleen voor de bestuurdersstoel, de positie van het stuurwiel en de versnellingspook, maar ook voor het uitstekende zicht door de grote ramen en de goed gepositioneerde achteruitkijkspiegels.

Er was vooral veel waardering voor de nieuwe functies waarmee deze versie van de Transit is uitgerust.

"Het constant luisteren naar de wensen van degenen die bedrijfsauto's gebruiken, heeft een aantal interessante verbeteringen opgeleverd," meldt het juryrapport. "Voorbeelden hiervan zijn de in het dashboard geplaatste versnellingspook en de waterbestendige en zelfopladende contactsleutel. Vermeldenswaard zijn verder nog nieuwe versies als het model met een laag dak en een middellange wielbasis en het model met een extra zware vooras."

De jury had verder waardering voor de ontwikkeling van een nieuwe Transit met vierwielaandrijving en de beslissing dat het Ford ESP-programma (Electronic Stability Programme) vanaf januari 2007 standaard zal zijn op de dieselversies van alle Transit bedrijfsauto-, bus- en kombimodellen. Voor chassis-cabine-modellen en modellen met dubbele achterwielen is dit later in 2007.

"De internationale jury van 'Van of the Year' maakt zich zorgen over het grote aantal ongelukken met bedrijfsauto's, een aantal dat in sommige Europese landen zelfs nog steeds stijgt. Door standaard ESP aan te bieden, levert Ford een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid in de Europese Unie," schrijft de jury in haar rapport.

De jury vestigde ook de aandacht op een aantal sterke punten die inherent zijn aan de Transit. Dit zijn de toegankelijkheid en de flexibiliteit van de grote laadruimte, de veiligheidssystemen van de Transit, de vanwege de lage reparatie- en onderhoudskosten aantrekkelijke eigendomskosten en het uitgebreide netwerk van gespecialiseerde bedrijfsautodealers dat Ford Europa onderhoudt.

De nieuwe Ford Transit voegt een nieuw hoofdstuk toe aan het indrukwekkende succesverhaal van dit iconische model waarvan er in de laatste veertig jaar meer dan vijf miljoen zijn gebouwd. Het bedrijfsautoteam van Ford was daarom ook vastbesloten om dit nieuwe model tot de beste Transit ooit te maken.

Dit heeft ertoe geleid dat de Ford Transit volledig is vernieuwd en dat er aanzienlijke veranderingen zijn doorgevoerd. De klant heeft nu een grotere keuzevrijheid op het gebied van motoren, carrosserieopties en -uitrusting, comfort, een verbeterde rijkwaliteit en een stijlvol, eigentijds uiterlijk.

Ford was zich er ook van bewust dat de bestuurder van een bedrijfsauto, recht heeft op het comfortniveau dat normaliter in personenauto's wordt aangetroffen. Veel verbeteringen zijn daarom geconcentreerd op uitrusting, ergonomie, gebruiksgemak en handelbaarheid.

Voor de nieuwe Transit is ook een hele nieuwe reeks motoren beschikbaar, waaronder een aantal schone en zuinige diesels. De Transit is ook leverbaar met voor- en achterwielaandrijving en vanaf 2007 met het nieuwe All-Wheel-Drive-systeem.

Er zijn tientallen carrosserieconfiguraties leverbaar, waaronder een versie met een laag dak en middellange wielbasis (perfect voor toegang tot parkeergarages, bijvoorbeeld op luchthavens) en een versie met een extra sterke vooras â vooral handig voor bijvoorbeeld hulpdiensten die altijd zware uitrusting bij zich hebben.

Fleming: "Wij zijn heel trots op de Transit en de successen die dit model de afgelopen veertig jaar heeft geleverd. "De bekroning tot 'Van of the Year 2007' sterkt ons in ons streven om met de Transit de concurrentie achter ons te laten."