Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Bloemhof krijgt beetje meer lucht

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord heeft het inrichtingsplan voor de nieuwbouw Lange Dahlia 1 (rond de Dahliastraat) goedgekeurd.

Doordat de nieuwbouw wat meer naar achteren komt te staan, komt er 1000 vierkante meter extra buitenruimte voor bewoners. Hier komen wintergroene heesters, bomen en luxe zitelementen. Daar hebben bewoners twee jaar geleden om gevraagd tijdens de zogenaamde wenstafels in Bloemhof.

Erg blij
Dagelijks bestuurder René Kronenberg is erg blij met het plan voor de nieuwe inrichting: De wijk Bloemhof is de laatste jaren sterk in ontwikkeling: met nieuwbouwprojecten, herinrichten van de buitenruimte en groot onderhoud aan wegen. Dat kan Bloemhof goed gebruiken. Wat bewoners hier vooral ook nodig hebben, is meer ruimte. Bloemhof is een oude stadswijk, met veel bewoners en weinig openbare ruimte. Deze 1000 vierkante meter extra buitenruimte geeft op deze plek weer een beetje meer lucht en ruimte. Ik hoop dat we de komende jaren in staat zijn op nog meer plekken in Bloemhof ruimte te scheppen. Dit is in ieder geval een hele goede stap.

De werkzaamheden voor de nieuwe inrichting worden volgend jaar uitgevoerd.