Time : 10:16:16
Date : 20 September 2006
Sender Name: Intrum Justitia

Intrum Justitia België koopt eerste groot portfolio aan uitstaande vorderingen van Belgische financiële instelling

Intrum Justitia België neemt een aanzienlijk portfolio aan afgeschreven, nog niet afbetaalde vorderingen over van een belangrijke Belgische financiële instelling. Het pakket omvat meer dan 2.300 vorderingen op consumenten met een totaal uitstaand bedrag, inclusief rente, van ongeveer 6,4 miljoen Euro. Het is de eerste transactie van dit formaat op de Belgische markt.

Het is tevens de eerste transactie van Intrum Justitia België wat betreft de aankoop van consumenten portefeuilles in België. Guy Colpaert, Financieel Directeur Intrum Justitia België: 'Door nog openstaande vorderingen in één keer over te nemen dragen we rechtstreeks bij aan de verbetering van de liquiditeit van de verkopende organisatie. De opdrachtgever ontvangt cash geld in ruil voor een negatief kapitaal. De "verkoper" kan zich bovendien richten op de "core business" en bespaart op de kosten voor extra personeel om trage betalers op te volgen."

De combinatie van de eigen knowhow en resources en de sterke financiële basis van de internationale groep, maken Intrum Justitia flexibel en betrouwbaar. De kracht van Intrum Justitia zit in de combinatie van het direct kunnen voldoen van de aankoopprijs en de expertise bij het waarderen en innen van deze portefeuilles.

Guy Colpaert, Financieel Directeur Intrum Justitia België: "Andere bedrijven uit verschillende sectoren hebben reeds interesse laten blijken; er zijn concrete gesprekken aan de gang met postorder-, telecom-, nutsbedrijven, maar ook de zorgsector, de banken en verzekeringsmaatschappijen tonen interesse in het omzetten van schulden in cash. Wij bieden deze dienst als enige internationale speler aan in de Belgische markt. Onze internationale structuur, het feit dat we beursgenoteerd zijn en de samenwerking met Goldman Sachs, maken ons daarbij een kapitaalkrachtige en betrouwbare gesprekspartner."

De aankoop van een portefeuille kan gebeuren op verschillende momenten in de opvolgingscyclus: na het interne herinneringstraject van de opdrachtgever, vanaf de start van het externe invorderingstraject, of na de afschrijving. Eens Intrum Justitia eigenaar is van de vorderingen, bepaalt de onderneming zelf hoe die zullen worden ingevorderd en op welke termijn. De onderneming beschikt over de grootste debiteurendatabase in België die waardevolle informatie bevat voor de opvolging van de portefeuille.

Deze database dient tevens als basis voor de bepaling van het risico en de waarde van een portefeuille. Daarbij wordt gekeken naar het historische betaaldgedrag van de debiteuren en de hoogte van de schuld ten opzichte van de aflossingstermijn. Na de risico-analyse brengt Intrum Justitia een bod uit op de portefeuille en kan de transactie worden afgerond.

In het eerste 8 maanden van 2006, verwierf de Intrum Justitia Groep ruim 130 portfolio's met vorderingen waarvan betalingen achterbleven. Deze pakketten bestaan voornamelijk uit afgeschreven, niet betaalde bankleningen, financieringen en telecomschulden en vertegenwoordigden een totaalwaarde van ruim 700 miljoen Euro.

Over Intrum Justitia
Intrum Justitia is Europees marktleider op het gebied van debiteurenbeheer. De onderneming is genoteerd aan de Stockholm Beurs. Door middel van uitmuntend relatiebeheer en het bieden van totaaloplossingen op het gebied van debiteurenbeheer, wil Intrum Justitia de cashflow en lange termijn winstgevendheid van opdrachtgevers structureel optimaliseren. In Europa heeft Intrum Justitia een marktaandeel van 35% en 2900 medewerkers in 22 landen. De omzet in 2005 bedroeg 304 miljoen Euro, voor 70% op de consumenten- en 30% op de business-to-businessmarkt.

Voor alle bijkomende informatie over de onderneming, kan u de website raadplegen www.intrum.be.

Voor alle bijkomende informatie:
Intrum Justitia
Guy Colpaert
Martelaarslaan 53 - 9000 Gent
Tel.: 09/218 90 94
Fax: 09/218.90.51
E-mail: g.colpaert@intrum.com

URL: http://www.intrum.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR