Politieberichten Eemland zuid, 10.05 uur

Utrecht, 20-09-2006

Schennispleger betrapt

LEUSDEN Een opsporingsambtenaar van de veldpolitie betrapte maandagmiddag, om 15.30 uur, een 71-jarige inwoner van Zeist, bij het plegen van schennis.

De man stond in een bos op de Treekerweg, nabij de ruiterroute, met zijn broek op zijn enkels en toonde zijn ontblote onderlichaam aan passanten. Een van de passanten betrof de medewerker van de veldpolitie die hem een proces-verbaal gaf.

Snelkraak

HOOGLAND Op woensdagmorgen 20 september, om 03.00 uur, vond op de Hamseweg een snelkraak plaats bij een daar gevestigde kledingwinkel.

Bewoners in de omgeving van de winkel schrokken wakker door een harde klap en zagen een auto in de winkelpui staan. Direct daarna vluchtten meerdere verdachten met buitgemaakte kleding in twee gereedstaande autos. De auto die gebruikt werd om de winkelpui te vernielen bleef achter en is door de politie inbeslaggenomen voor nader onderzoek.

De politie verzoekt eventuele getuigen, die zich nog niet gemeld hebben, contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid op het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op het telefoonnummer 0800-7000.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Agenten van de mountainbikepolitie hebben dinsdagmiddag, om 15.05 uur, een 30-jarige Amersfoorter aangehouden die kort daarvoor een winkeldiefstal had gepleegd bij een warenhuis op de Utrechtsestraat.

De melding van de diefstal werd gedaan door het beveiligingspersoneel die een bruikbaar signalement verschafte. Hij kon worden aangehouden op de Riddergang en bleek onder zijn jas een gestolen kledingstuk te dragen. Hij kreeg een proces-verbaal. Het kledingstuk ging terug naar de winkel.