Persberichten 20/09 ochtend

Regio, 20-09-2006

Noordwijk Aanhouding voor diefstal bromfiets

De politie heeft dinsdag 19 september rond 20.00 uur op de Stakman Bossestraat een 15 jarige jongen uit Noordwijk aangehouden. De jongen was daar door een 53 jarige man uit Hillegom vastgepakt en in zijn auto gezet nadat deze hem zag rijden op zijn bromfiets. Deze was het afgelopen weekend gestolen bij een bushalte aan de Van der Mortelstraat. De politie nam de jongen van de man over en hield hem aan. Hij bekende de bromfiets te hebben gestolen. De jongen mocht later op de avond het politiebureau weer verlaten. De bromfiets is terug bij de eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Aanhouding voor vernieling en baldadigheid

De politie heeft woensdag 20 september rond 02.40 uur op de Doezastraat een 19 jarige man uit Leiden aangehouden. De man had op het Rapenburg vuilniszakken in de gracht gegooid, trapte een buitenspiegel van een aan de Doezastraat geparkeerde auto en sloeg hard op een eveneens daar geparkeerde auto. Een getuige die de man aan het Rapenburg bezig zag, belde de politie en volgde de man op zijn pad. De verdachte is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen hem voort.

Leiden Verdachte van steekpartij aangehouden

De recherche van de politie Leiden-Voorschoten heeft maandag 19 september in de middag een 25 jarige Leidenaar in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de nacht vrijdag 15 op zaterdag 16 september een 20 jarige plaatsgenoot te hebben gestoken. Het slachtoffer werd die nacht hevig bloedend aangetroffen op de Kraaierstraat/4e Binnenvestgracht door passanten. Het onderzoek, de verklaring van het slachtoffer, twee meldingen via Meld Misdaad Anoniem (0900 7000) en getuigenverklaringen leidden uiteindelijk naar de verdachte. De man heeft inmiddels bekend het slachtoffer tijdens een afspraak over drugs te hebben gestoken in de buikstreek. De verdachte, afnemer van de drugs, wordt poging doodslag dan wel zware mishandeling ten laste gelegd. De verdachte zit nog vast. De steekpartij vond plaats in het park tegenover het Plantsoen. Het slachtoffer wist daarna naar de Kraaierstraat hoek 4e Binnenvestgracht te lopen waar hij door de passanten werd gevonden.

Voorschoten Onaangekondigd bezoek, hou ze buiten de deur

De politie is een onderzoek gestart naar een diefstal uit een woning nadat de verdachte met een smoes de woning is was gekomen. De verdachte belde op dinsdag 19 september, rond 15.30 uur, aan bij een woning aan de Oranjekade. De bewoner, een man op leeftijd, deed de deur open. De verdachte vroeg of hij even naar zijn baas mocht bellen en vraagt de bewoner om een telefoongids. De bewoner pakt de telefoongids en op het moment dat hij terugkomt ziet de bewoner dat zijn ongewenst bezoek zijn jasje doorzoekt. De verdachte gaat er vervolgens vandoor en de bewoner komt er achter dat er een geldbedrag is ontvreemd. De politie waarschuwt voor ongewenst bezoek die het goede vertrouwen van mensen schaadt en adviseert onaangekondigd bezoek buiten de deur te houden.

Alphen aan den Rijn Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft op dinsdag 19 september het rijbewijs ingevorderd van een 33 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De politie controleerde de man rond 23.10 uur op de Meteoorlaan en stelde drankgebruik vast. Na zijn aanhouding volgde een ademanalyse met als uitslag 610 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Hazerswoude-Rijndijk Auto op zijn kop

Op dinsdag 19 september, rond 17.50 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Rijndijk te Hazerswoude-Rijndijk. Een 25 jarige vrouw uit Voorburg wilde vanuit een oprit de Rijndijk oprijden. Zij dacht dat de weg vrij was, maar had een auto die van links kwam over het hoofd gezien. De twee autos botsten op de zijkant waardoor de van linkskomende auto op zijn zij kwam te liggen en op zijn kop in de berm belandde. De bestuurder van deze auto, een 27 jarige man uit Koudekerk aan den Rijn, is per ambulance naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht. De vrouw had geen verwondingen.

Bergambacht Rijbewijs ingevorderd na grove snelheidsovertreding

De politie heeft op dinsdag 19 september, rond 11.20 uur, een 24 jarige taxichauffeur aangehouden nadat hij met 145 km/u (gecorrigeerde snelheid) over de Fransekade was gereden. De politie hield een snelheids- en gordelcontrole op de Fransekade en mat de snelheid van de taxichauffeur met de laser. De man werd even later aangehouden. Omdat de maximaal toegestane snelheid op de Fransekade 80 km/u per uur is en hij de snelheid met meer dan 50 km/u had overtreden kon hij zijn rijbewijs inleveren.

De agenten schreven tijdens de gordelcontrole 17 bekeuringen uit aan automobilisten die geen gordel droegen.

Bodegraven Aanrijding op de A12

Op dinsdag 19 september, rond 23.15 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de A12. Een 77 jarige man uit Goedereede reed samen met zijn echtgenote, een 74 jarige vrouw uit Goedereede over de A12 in de richting van Den Haag. In verband met wegwerkzaamheden stond er een vrachtauto met een verlichte dwangpijl stil. De wegen waarop gewerkt werd waren door signaleringsborden met rode kruisen eerder op de elektronische borden boven de weg aangegeven. De man heeft dit waarschijnlijk te laat opgemerkt en is tegen de achterzijde van de vrachtauto gebotst. De man raakte gewond en is met rug- en nekletsel overgebracht naar het Hofpoort ziekenhuis in Woerden.

Reeuwijk Fietser omver gereden

Een 39 jarige vrouw uit Reeuwijk is op dinsdag 19 september, rond 16.25 uur, omver gereden door een bestelbusje met aanhangwagen. De vrouw reed op haar fiets over de Nieuwdorperweg, komende uit de richting van de Reeuwijkbrug. Een bestelbusje passeerde haar maar gaf haar niet genoeg ruimte. De aanhangwagen sneed haar de pas af waardoor de vrouw ten val kwam. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

Schoonhoven Controle geparkeerde autos

De politie heeft dinsdagnacht 19 september vijf bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd geparkeerde autos in het centrum van Schoonhoven. Drie bekeuringen werden uitgeschreven aan autobezitters die hun auto binnen 5 meter van een kruising hadden geparkeerd en twee voor het parkeren van de auto langs een gele streep. Alle vijf de autos stonden zo geparkeerd dat grotere voertuigen en hulpdiensten (zoals brandweerwagens) er niet door konden. De zal de komende tijd streng controleren om gevaarlijke situaties tegen te gaan.

Waddinxveen Beroving onder bedreiging

De politie is op zoek naar personen die getuige zijn geweest van een beroving op de Kanaalstraat. Een 17 jarige jongen uit Waddinxveen liep met zijn fiets aan de hand op zondag 17 september, rond 01.15 uur, over de Kanaalstraat. Hij wilde net de hekjes passeren die aan het einde van de voetgangersoversteekplaats staan als je vanaf de kinderboerderij oversteekt naar de Jan Dorrekenskade-Oost, toen hij door vier jongens werd staande gehouden. Een van de jongens spreekt de Waddinxvener aan en eist zijn telefoon. De Waddinxvener weigert dit, maar krijgt dan een steekwapen op zich gericht. Hij geeft zijn telefoon af waarop de jongens zich omdraaien en weglopen in de richting van de Stationstraat. De politie vraagt getuigen of personen die meer kunnen vertellen over de beroving contact op te nemen met de politie van Waddinxveen via 0900-8844.

--- einde berichten ---