Ingezonden persbericht


Worstelt u ook wel eens met alle afspraken die een beroep doen op uw tijd? Zo ja, dan is hier de oplossing: Google Agenda.

Amsterdam, 20 september 2006 - Google Agenda is sinds vandaag ook in het Nederlands verkrijgbaar en helpt u bij het organiseren van uw leven. Het is een online agenda waarmee u snel en eenvoudig uw afspraken kunt inroosteren en met anderen kunt delen. En het is helemaal gratis.

Je wilt naar de bioscoop maar weet niet meer of je vriendin tijd heeft - kijk even op Google Agenda. Uw kinderen hebben verschillende naschoolse activiteiten - Google Agenda houdt het allemaal voor u bij. Je speelt in een voetbalelftal, moet een wedstrijd organiseren en twintig mensen op dezelfde tijd op dezelfde plek zien te krijgen - met een simpele muisklik krijgt Google Agenda het voor elkaar.

De belangrijkste kenmerken van Google Agenda:

v Gebruikersgemak. Klik op Google Agenda, vul tijd en datum van uw afspraak in en de afspraak staat vast. Als u een GMail-account hebt, verschijnt de link 'Voeg toe aan mijn Agenda' zodra er een datum wordt genoemd in uw e-mails. v Een centrale plek voor alle agenda informatie. De agenda van uw familie en vrienden, belangrijke feestdagen en uw eigen agenda - ze zijn allemaal op één pagina te zien. v Delen en openbaar maken. De keus is aan u; u kunt uw agenda delen met wie u maar wilt. U kunt afspraken uit de agenda van een collega toevoegen, of uw agenda bijwerken met het speelschema van uw favoriete voetbalteam. v In verbinding blijven. U kunt automatische herinneringen instellen per e-mail of sms zodat u geen data over het hoofd ziet. v Open standaard. Google Agenda maakt gebruik van open iCal- en XML-standaarden, zodat andere toepassingen zoals Lotus Notes en Microsoft Outlook er ook mee kunnen werken.

Meld u aan op www.google.com/calendar met uw Google-account, en u kunt direct uw agenda maken en delen.

Google Agenda is momenteel beschikbaar in de volgende talen: Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Chinees (vereenvoudigd), Chinees (traditioneel), Japans, Koreaans, Nederlands, Portugees (Braziliaans), Russisch, Noors, Zweeds, Fins, Deens, Pools, Turks, Engels (Brits) en Engels (VS).

Over Google Inc.
De innovatieve zoektechnologie van Google voorziet miljoenen mensen overal ter wereld elke dag van informatie. Google werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin, beiden gepromoveerd aan de Stanford Universiteit in de VS, en is uitgegroeid tot een toonaangevende internetapplicatie op alle grote markten ter wereld. Het gerichte advertentieprogramma van Google levert meetbare resultaten aan bedrijven van elke omvang en vergroot de totaalervaring voor internetgebruikers. Het hoofdkantoor van Google bevindt zich in Silicon Valley in Californië en Google heeft kantoren verspreid over heel Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Ga voor meer informatie naar www.google.nl.Ingezonden persbericht